Ny dag. Nya vinster och förluster. Min blogg var kul att starta igen. Tack för all respons, långt över 2000 läsare på ett och ett halvt dygn. Och tack Ni som deponerat. Nu blir man glad i lilla hjärtat.

Historien med Fotografiska fortsätter tydligen igen, ikväll. Märkligt, finns tydligen mycket att gräva i där.

Hela utställningssituationen   är en tråkig historia numera. Fotografiska som är arroganta. Moderna, Arbetets museum, som inte svarar på utställningsförslag. Jag avvaktar. Att göra en utställning med 30 bilder är ingenting. Jag har byggt upp med egna ramar, passerpatouter osv, men då det kommer uppåt 150 bilder blir det grymt dyrt. Räkna med att varje bild kostar 500 kr att ställa ut i ett format som är 40/50ramat. 100 bilder är femtio tusen kr.

Ewa Stackelberg är en kvinna att beundra. Hennes mod, hennes fotografiska arbeten och hennes sköna livsinställning. Man önskar fler var som hon.

Jag ska berätta en historia om henne. För många år sedan var jag på Sifnos, kände en hantverkare i Kastro, den gamla stadsdelen. När jag är där ser jag en väldigt vacker kvinna som ligger på en mur, med bara havet bakom sig.
- Fan, vilken kanonbild, tänker jag och smyger fram.
Då plötsligt reser sig kvinnan upp, Ewa,  ler mot mig och säger: Men, hej Micke. Vad kul att se dig här.

Som sagt, ikväll igen, Kulturnyheterna.

Kommentarer

  1. Bra att du har alternativet "sätta in på konto" med, så man slipper fixa payson-konto för att sponsra!

    SvaraRadera
  2. Moderna är också en katastrof. Jag vet inte hur många gånger jag försökte få kontakt med intendenten för fotografi, när jag hade min utställning på KG52 förra hösten. Tyckte de borde komplettera min kollektion på museet med lite nya grejor. Inte ett ljud ! Nada!
    Men jag fattar deras inköpspolicy när man läser listan på de 10 senaste årens inköp. Den är ingen kul läsning om man är svensk fotograf, undantag salig Walter Hirsch och Gerry Johansson.
    Fy fan...
    /Sven Westerlund

    SvaraRadera
  3. Hej, jag vet. Jag har skickat utställningsförslag, skrivit mail osv. Anna tellgren svarar inte. Det är ofattbart

    SvaraRadera
  4. Att inte ens svara på brev eller meddelanden från professionellt arbetande (och av samhället faktiskt erkända) fotografer är ju bara helt otroligt! Fackligt arbete? KRO-medlemskap?

    SvaraRadera
  5. Dessutom med ett offentligt uppdrag att förvalta svensk fotografi, och avlönad av oss !!
    /S

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg