Vem bestämde att jag skulle heta Mickhael? Det är ju ryskt. Eller hur kom det sig att jag föddes en månad för tidigt och knappt vägde två kilo när det drog ihop sig för att komma ut i ljuset ?
Och hur kul var det att ligga i kuvös en månad?

Jag tror morsan rökte? Det borde hon ju ha gjort eftersom alla rökte när hon var ung. Och ung var hon ju också, knappt 18, då hon fick mig. Hur kom hon på Mickhael? Var det någon religiös påverkan? Jag föddes ju i frireligiöst land, i Lycksele. Morsans bror Roland sålde korv och annat på de religiösas tältmöten i Husbondliden.(en liten by utanför Lycksele).

Det är sådana tankar som strömmar genom mitt huvud när jag skriver det här, sextiotre år efter min födsel på Lycksele sjukhus. Jag är född den 26 juli, Lejon och kom alltså ut i världen en månad för tidigt. Hade jag fortfarande varit Lejon om jag kommit i rätt tid, 26 augusti? Jag lever i tron att jag är ett superlejon, äger alla lejonets egenskaper. Mod, självaktning, lite lat, en riktig man. Tänk om jag har fel och borde ha varit född i ett annat tecken, då faller ju hela min syn på mig själv?

Det är inte så lätt att veta vad som är sant och falskt efter alla år. Iland kan jag komma på mig själv med att tveka om en historia jag berättar är sann, eller om det är något jag hittat på. Varje gång jag berättar en historia så blir den alltid lite sannare, lite bättre och lite omöjligare att skilja ut från hur den lät första gången.

Det är väl så det är, lite osäkert. Det enda som är säkert ät att en del försvinner och andra kommer till.
Det är ganska viktigt att minnas: Att en del försvinner och andra kommer till. Det kan vara bra att vara lite snäll då och då, helt enkelt.

 

Kommentarer

  1. Herregud, det var väl för väl att du kom när du kom - annars hade du fått vara jungfru hela livet!
    Bara en sån sak.
    Norrland, religiöst och ryssinfluenser... yep, visste väl att vi hade nåt gemensamt.
    Medan du tar dig till skidriket och snön valsar jag vidare i regnet vid mitt gråa hav i syd och känner mig lyckligt lottad.
    Lev väl, vännen. På återhörande!

    SvaraRadera
  2. Fin bild! Några kontorsgubbar som ser lite malplacerade och förvirrade ut ute i naturen. Lite frågandes "vad gör vi här?"

    Det där med astrologi har jag aldrig förstått mig på. Vad spelar det för roll vilket stjärntecken (vilken månad) det är just när man föds? Varför hänga upp sig på nåt sånt?

    God fortsättning på det nya året!

    SvaraRadera
  3. Michael är väl rätt vanligt i anglosaxiska länder också? Jag hade en polare vars farsa var engelsman och grabben hette Michael uttalades majkel.

    Gott Nytt Micke!
    -affe

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg