måndag 31 december 2012Vem bestämde att jag skulle heta Mickhael? Det är ju ryskt. Eller hur kom det sig att jag föddes en månad för tidigt och knappt vägde två kilo när det drog ihop sig för att komma ut i ljuset ?
Och hur kul var det att ligga i kuvös en månad?

Jag tror morsan rökte? Det borde hon ju ha gjort eftersom alla rökte när hon var ung. Och ung var hon ju också, knappt 18, då hon fick mig. Hur kom hon på Mickhael? Var det någon religiös påverkan? Jag föddes ju i frireligiöst land, i Lycksele. Morsans bror Roland sålde korv och annat på de religiösas tältmöten i Husbondliden.(en liten by utanför Lycksele).

Det är sådana tankar som strömmar genom mitt huvud när jag skriver det här, sextiotre år efter min födsel på Lycksele sjukhus. Jag är född den 26 juli, Lejon och kom alltså ut i världen en månad för tidigt. Hade jag fortfarande varit Lejon om jag kommit i rätt tid, 26 augusti? Jag lever i tron att jag är ett superlejon, äger alla lejonets egenskaper. Mod, självaktning, lite lat, en riktig man. Tänk om jag har fel och borde ha varit född i ett annat tecken, då faller ju hela min syn på mig själv?

Det är inte så lätt att veta vad som är sant och falskt efter alla år. Iland kan jag komma på mig själv med att tveka om en historia jag berättar är sann, eller om det är något jag hittat på. Varje gång jag berättar en historia så blir den alltid lite sannare, lite bättre och lite omöjligare att skilja ut från hur den lät första gången.

Det är väl så det är, lite osäkert. Det enda som är säkert ät att en del försvinner och andra kommer till.
Det är ganska viktigt att minnas: Att en del försvinner och andra kommer till. Det kan vara bra att vara lite snäll då och då, helt enkelt.