torsdag 6 december 2012


Jag är snart 64 år och vilka är mina drömmars mål. Säg att jag lever i tio år till, vad vill jag då göra under den tiden?

Jag skulle vilja bo nere i San Fransiscoområdet, eller New Mexico ett år. Känna värmen, vara nära havet och bergen, cykla och åka skidor, göra en bok om något.

Efter det året skulle jag vilja leva i Italien ett år eller två, någonstans i norra Italien, vid kusten, för cykelvägarna och sedan bergen, för skidåkningen. Turintrakten, eller områdena kring Milano,,,jag skulle också vilja bo i ett litet område, kring Alagna eller Gressoney, fantastiska vägar, fantastiska berg.

Jag vill bo i små, eller halvstora städer, med hav och berg. Jag är ganska ointresserad av de stora städerna, museer osv,,,för mig räcker ett torg, några fik, en slags galningar till umgänge,,,Givetvis vill jag leva med min fru, att hon ska följa med, göra sin grej. Det är ofta där det stupar. Att få två människor att enas om en sådan här grej är svår. Hur ska man överleva ekonomiskt, om den ene har fast jobb, vad sker?

I alla fall.
Då har det gått fem år i Italien och San Franområdet, efter det dras det till Spanien, Granada, eller nere vid Tarifa, bergen, havet, solen, maten, där kan jag stanna i ett år eller två, sedan upp till norra Spanien, Barcelona, Girona, La Messalla, gränsen mot Frankrike, skulle också kunna bo i La Grave, de riktiga bergen ett år,,,ja, så går då tre år till, och då har jag två år kvar på min tio års period. Afrika går bort i min värld, Asien också, trivs helt enkelt inte där, förstår inte kulturen,,,till Sverige kan jag komma då och då för att fika med polarna, åka skidor på vintern.

Sedan skulle jag vilja stanna någonstans där det finns ett fint torg, där maten är bra, bergen och havet inom räckhåll, troligtvis nere i Tarifatrakten, nära till de stora städerna Malaga, Cadis, Marbella osv om man får ett ryck, det lockar också oerhört med New Mexico, tänker ofta på Georgis OKeffe,,,hennes hus i värmen,,,

En annan sak som slagit mig är hur otroligt kreativ jag blir då jag byter miljö. Det är en kombination av längtan, ensamhet, kärlek, sorg, nya vyer, återseende, mjukhet, kropp, lust att berätta, nya visioner, nya irritationsmoment, nya perspektiv. Någon sa att Söderborna skulle inte vara så radikala om det kom in en flyktinganläggning på Söder. Herregud, jag skulle älska det, något som rör om i hippsterskiten och tokvabbandet.

Vad  är det man söker i livet? Jag kan inte formulera mitt bättre än ett bra torg, lite samtal, tid för tankar, en varm kropp i sängen på natten, en kyss på morgonen,


Ja, det var mina tio år, sedan är jag 75, kanske jag då skulle sätta bo på riktigt?

Stockholm tror jag inte en sekund på därför att den stad jag älskat håller helt och hållet på att förstöras, fördummas, bli tokdyr,,det är sorgligt, men så är det och mina vänner försvinner en efter en,,,,det värsta är dock att jag tycker inte det går att arbeta längre i den här staden, den har noll inspiration, det är bara min älskade fru och några polare som håller mig kvar här. I princip kan man säga att jag slösar bort mitt liv, mitt arbetsliv. Å andra sidan har jag fin kärlek. Det är den vanliga motsättningen i livet. Kärlek kontra arbete, liv. Den enda bra lösningen är att bo på flera ställen, men det kräver en slags vagabondliv, mycket pengar eller ett system där man ständigt hyr ut sin lägenhet för att kunna bo någon annanstans.

Det här är den eviga frågan för den som lever ett fritt liv, försöker leva ett fritt liv. Strömholm bodde på tre ställen, Sthlm, Fox/Paris och Skåne,,,

Tänk på saken, hur skulle Ni göra???