Snygga skjortor


Bull är ett slags ekonomiskt geni.Medan han bränner dvdskivor räknar han ut att stambytet han ska få ger honom en hyreshöjning om 35000 kr om år...inte dåligt,,för värden alltså. Bull o polarna i hans hus förlorade på alla plan i hyresnämnden. Det säger allt. Värdarna gör som dom vill. Bull är inte så orolig.Han kan göra om sig till cykel o bo i cykelkällaren. Det löser sig alltid.
I morgon ska det regna, säger dom. Det oroar inte heller Bull. Då kan han göra om sig till krokodil för en dag och käka upp sin husvärd vid lämpligt tillfälle.

Annars tycker Bull det är kul med livet, på ngt, för honom oförklarligt sätt. Bull tillhör den här skaran som kan gråta och säga att det är fan så vackert med lite gråt i sommarsolen. En slags optimist alltså. 

Det är den sena eftermiddagen. Hon står vid räcket på balkongen, har en skär klänning på sig. Benen är bruna i de glittriga sandalerna. Hon luktar sand o hennes huds märkliga doft av kön och vila. Jag kysser henne i nacken. Hon blir mjuk o tung i kroppen. På balkongen, mitt emot, röker en grek sin kvällscigg. Han tittar på oss men ser inte hur jag tränger in i henne. Hon stönar till, böjer på nacken så jag kan kyssa den överallt. Hon står stilla, kramar med skötet, det rinner lätt längs låren då hon nyper mig i handen o kommer. Greken står kvar, vi står kvar. Hennes skära klänning är skrynklig, natten kommer. I morgon ska vi bada, men först ska vi sova, i den vackraste, trygga sömnen som Gud skapat.


Bill o Bull suktar efter två bönor som inte riktigt är på banan just nu. För att fördriva tiden hänger dom på lokal i sina sköna skjortor. Först på Mosebackes snygga bar, med värdelöst ölalternativ, sedan på Sjöfartshotellets drängstuga till takveranda. En lätt påstruken lirare kommer fram till Bill o Bull, som verkligen glänser bland alla tråkiga drängar från stadens alla verk, råd och styrelser.
- Hej grabbar, ni ser ut som vänsterproletärer från Söder, sluddrar han fram.
- Jag behöver lite intellektuell stimulans, fortsätter vraket som säger sig komma från Lidingö.
- Visst fan, säger Bill. Jag har varit talskrivare till kommunisterna i några år.
Bull manglar vraket ytterligare.
- Jag har gjort 21 böcker, säger Bull o läppjar på femtiosexkronorsölen.

Vraket faller bakåt. Hans diarieförda nylle färgas rosa o den vita drängskjortan blir röd av vinet han häller över sig. Aldrig har Bill o Bulls snygga skjortor glänst mer
än på verandan bland eliten av stadens drägg från styrelser, verk o råd..

Populära inlägg