År 2009, har det hänt något sedan dess?

Indien 1974

Texten från 2009.
Jag lirar i olika årtionden.

Det snackas väder. Så fort det snöar lite gör man det till en katastrof. Jag gillar verkligen att köra bil då det är snöstorm, halt o jävligt, men det beror väl på att jag är uppfödd med det? Har Ni sett en invandrare eller en sörlänning försöka köra loss en bil ur en snödriva?

I say no more.Man kan få ett skrattanfall.Jag brukar gå dit o visa dom vaggningsprincipen, gunga ur bilen. Men vad fan, kan man inte ens fickparkera kan man knappast växla heller.
 Sossarna tappar. Ja, så konstigt? Med en partiledare som låter som en dagisfröken på heliumgas, samtidigt som hon gör de mest korkade uttalanden. Sossarna är inget vidare alternativ till talibanborgarna. Det krävs en annan ekonomisk politik, ett annat ekonomiskt system och vi närmar oss big bang med stormsteg.Jag tror att innan jag dör har det här systemet körts i botten.Tyvärr, vet jag inget bättre, men en sak är klar. Mindre konsumtion, mindre av allt och mer av det som är billigt: Tankar, kärlek, umgänge, luft, promenader, handkraft.

Två vackra kvinnor sitter i min soffa på fiket. Jag skulle vilja sitta mellan dom, men deras bestämda miner säger adjö. Keith Jarret spelar sin Kölnkonsert. Jag hör hur han kommer loss, börjar stöna då jag går ut i solen.
Jag går ut, till trädet, där min polare dog förra året, ser en båt dra mot Djurgården. Glasskiosken har stängt, vandrar uppför den branta backen. 
Hur många gånger har jag gått den i sommar? Kanske alldeles för många. En backe fylld av drömmar och andhämtning, vandrar mot Norska kyrkan, möter Kallifatides i trappan. Han har en fet toppluva på sig. På Katarinavägen kör en kvinna på fel sida, blir en bild det med. 
Sedan faller det isär, tar den vanliga gatan hem, till mitt hem, som snart inte är mitt hem längre. Tänker på nyår, att efter nyår är en period i mitt liv över. Då flyttar jag o det känns spännande.

Populära inlägg