Det är lättare med stress än kyssar,,,,



Jag var ute med min familj igår, mina vänner från kvarteren. Min opererande vän sa att jag lever Parisliv. I så fall har jag gått i mål på den bogen. Mitt mål i livet har alltid varit att få bo vid ett soligt torg, ha öppna fönster, höra de svaga ljuden från kafeerna, torghandeln och när jag går ut o sitter på torget ska jag kunna se mina öppna fönster. Solen ska alltid skina och vännerna ska alltid finnas där. Ibland gör jag en resa, ibland dyker något av mina barn upp. Jag älskar varje morgon med solen över ryggen och till ljuden av min kvinna och torghandelns lätta klirrande. När jag skriver detta klämtar Sofias kyrkklockor, på radion arabisk musik, solen skiner på min bara rygg. Staden vaknar, liksom livet
Dom säger att jag är romantisk, gammeldags? En sak är klar: Dom känner inte mig. Men ändå: Vi lever i en värld där ungdomarna går på universitet och ändå inte får jobb. Vi lever i ett ökat klassamhälle där en tredjedel, som vill arbeta, inte får arbeta, för att samhället blivit superelitistiskt o supereffektivt.Vad är det för fel att drömma om enkelhet och varma kyssar? Är det inte i slutändan vi själva som bestämmer hur vi ska ha det? Problemet är kanske att många tycker det är enklare med stress än kyssar???


På tal om livets jävligheter. Kränger en bild till gode polarn T. Han sitter i solen o gassar då man dyker upp. Man är ju affärsman, bland mycket annat, så jag kittlar hans sinnen med en Johnny Rottenprint också. Han suktar över den medans jag går in och beställer skitdåligt kaffe. När jag kommer ut står en annan polare till polarn T o blänger på printen. 

- Jag köper den, säger polarn Ts polare. 

- Ge mig ett lakan, säger jag. Ts polare ser konfunderad ut. 

- Men, T sa att den kosta fem hundra?

- Äh fan, sa jag, langa hit degen. Jag sålde samma print för fem tegel i skåne,,,så det går jämnt upp. 


För degen jag hystat in, tjackar jag ett par solbrillor på kvartersmacken. Snacka om kvalitet i brytningen. När man har de här soljacken på sig så trillar man nästan omkull, känner sig full, så snett bryter dom ljuset. Men vad fan,,är det vår så är det.


Populära inlägg