Röda Rummet



De här bilderna börjar påminna om boken Fotograferna jag skrev för en massa år sedan. Det blir historier. 

Jag hade ett labb på Brunnsgatan 4, där teatern idag ligger. Det var inne på gården, en gammal knarkarlya jag tog över. I huset mot gatan härjade en massa journalister och med tiden tidningar som Schlager, vill minnas att Vagabond kanske också var det en kort stund.

Kort sagt, ett nedgånget hus men med väldigt fin karaktär. Under mig var det en pianostämmare och mot gatan hade vi ett läckert fik med stort fönster där vi ofta satt och spanade på danstjejerna som tränade i huset rakt över gatan.

Jag bodde på söder, men sov ofta på labbet. Många kvällar då jag gick hem brukade jag stanna på Röda Rummet, alla var ju där, och käka deras kvällsmat, en slags billig lunch på kvällen. Sedan hände det att man tog en taxi som kostade precis 25 kr till första övergångsstället på Mariatorget. Där fick man kliva av för då var pengarna slut.

Anders Petersen plåtade ett jobb till Stockholmstidningen, väldigt fint, men det är lite kul att jag ser mig själv i spegeln då jag plåtar Anders. Gruppbilden var från sista kvällen då stället stängde.

Populära inlägg