Hur blev det så här?

Det som är fascinerande med den här bilden är sprickan på höger sida. Den väger upp bilden, för sprickan har en fysisk och mental tyngd. Annars är frågan: Hur blev det så här? Är det verkligen så att folk tycker det är en bra grej att tex värnskatten skippas? Att de som tjänar väldigt mycket inte kan betala lite mer i skatt? Vad tänkte dom som röstade på SD? Vad tänker dom om kulturen? Nerdragningar. Om det nu är dom som röstat på SD är de som  tycker de andra partierna inte bryr sig om dom, hur känner de nu då den budget som gått igenom trycker ner dom ännu mer i skorna?

Är det invandringen som är problemet? Är det inte skatteflykten som är det stora problemet eller att klyftorna mellan de rika och fattiga ökar? Vad säger de nu då den nya tanken på sk Stockholmshyror införs, dvs en trerummare som är ny får en hyra på 16 000 kr i månaden.

Dom som röstade på SD, röstade dom för det? Att hyresmarknaden skulle släppas fri? Såg dom inte att bostadsbyggandet är ett oligopol där alla känner alla och ingen bygger om de inte tjänar svinbra på det.

Vad tänkte de som röstade på SD om det? Nu blir det ju också mindre bostadsrätter för den nya budgeten, räntehöjningen och amorteringsreglerna slår ut de som inga stora pengar har. Vad tyckte och tänkte de som röstade på SD om det?

Har SD någon politik  mer än en rådgivare som ger råd om hur man förför och våldtar brudar? Om man nu röstade på SD kanske man har en dotter man bryr sig om? Vad tycker man om deras kvinnoförförarrådgivare? Är han något att satsa på?

Det finns vissa skatter man borde göra något åt. tex flyttskatten. De måste bli enklare att flytta. Nu flyttar folk inte som vill flytta då de går förlust på det. Fast många kommer ju att flytta ändå, för de har inte råd att bo kvar med den nya hyrestanken och de nya priserna på nya bostäder.

Så tänkte jag då jag såg sprickan i väggen.




Populära inlägg