Boxning, MMA och annat våld.

Alexander Gustafsson ska möta Jon Jones. Nu har denne Jones torskat på doping. Snacka om patetiskt. Hela den där MMA-världen är ju patetisk med sina löjliga machoprylar. Ta bara det här då det står och ska stirra ner varandra och bakom står det bikinibrudar och glor. Det är verkligen en unken buissness.

Jag tittar på mycket boxning och MMA och många är helt fantastiska men det är så många mörka baksidor med de här sporterna. Ta alla dessa boxare som går för många matcher. Roy Jones jr, ett geni, oslagbar i princip och sedan blir han ett vrak. Eller ta de här thailändska thaiboxarna, där de manliga måste jämföras med de kvinnor i Thailand som blir prostituerade. Fattiga småpojkar som börjar matcha då de är i 7-årsålder, kanske gör 300 matcher, av dom förlorar de kanske 70 om de är bra eller ta Praumuk, denne otrolige thaiboxare som gått ca 300 matcher och bara förlorar 25, men som jag kollade på häromdagen, såg hur han börjar bli sämre, till och med förlorade. Det är hemskt och se. Han har ju dessutom som många boxare blivit helt blåsta av sina managers. Praumuks manager blåste honom på 95 procent av gagerna.

Det är en jävla värld, totalt korrumperad med livslånga skador för alla som håller på ett tag, men det är också de fattigas sport, där klassmedvetandet är tydligast. De är de fattiga som slåss mot varandra för att bli rika. Det är någon slags tradition från Colosseum där vi sitter på läktaren och ser de fattiga och okunniga slita sönder varandra.

Det är kanske det som fascinerar, det nakna våldet, den givna utgången. Det enda jag önskar är att de fick behålla sina pengar och att de inte får hålla på för länge för det skadar dem alla.

Populära inlägg