36 timmar på gatan

Igår var en märklig dag. Först hittade jag den här bilden på Spotify, rejäl bildstöld vill jag lova och det ska ju givetvis ordnas till. Sedan kollade jag igenom Hjalmarssons film 36 dagar på gatan på Svtplay.

Fruktansvärt bra. Gjorde ont i hela kroppen. En hade varit hemlös i 19 år osv,,,Det värsta var nog de afganska unga pojkarna som inte hade någonstans att bo. De gick i skolan, var typ 18 år och sov ute på nätterna. Vilken styrka, man blir ju helt förtvivlad. En ung man eller kvinna som går i skolan, är nykter och kämpar för att komma in i vårt samhälle, ska för fan inte vara hemlös. Det är ju helt vansinnigt.

Hade jag haft ett hus med en tomt hade jag satt upp två baracker där de kunde få bo, skapa sig något eget.

Sedan de andra lirarna i programmet var ju för fina, men jag vet av egna erfarenheter hur svårt det är att få ordning på folk som går på tunga droger. Heroin är värre än allting annat. Det verkar nästan omöjligt att klara att tända av och inte börja igen.

När man ser ett sådant här program, dessa människor som sliter ihjäl sig för att hitta en plats att sova och sedan hör hur centern och co snackar om att plocka bort värnskatten, skatten för de som tjänar mer än 600 000 kr om år, typ, så spyr man nästan. Eller idiotin med att släppa hyrorna fria. Vem tjänar på det? Räcker det inte med att man redan bygger lyor som få kan flytta in i för de är för dyra.

Jag säger bara: Gå till Svtplay och kolla in 36 timmar på gatan.

Populära inlägg