Jag o min morbror Kurt. Wormträsk, trakten där jag på något sätt blev till. Mycket mygg och hur vintern är vet jag inte? Nära Lycksele i alla fall.
Jag är någon annanstans idag och försöker arbeta. Att just skriva blogg är ett sätt. Jag går igenom material, hittar bilder, försöker hitta en tråd, göra en bok. Allt blir lättare om man gör små böcker där man samlar sina projekt, för sedan kan man slå ihop projekten, behöver inte leta bilder över hela stan, i alla pärmar och minneskort osv...

Just nu handlar det om skidor, men i min värld blir det aldrig så enkelt. I min värld är skidandet bara ett sätt att lugna nerverna, kapa nervtrådarna, så jag kan sitta och arbeta med ro i kroppen.

Att åka skidor och cykla är vackert, underbart, skönt känna hjärtat ticka, men framför allt är det ett sätt att förbereda sig för arbetet, samtidigt som man arbetar.

Det där sista var bra sagt: förbereda sig för arbetet, samtidigt som man arbetar. Det ska jag komma ihåg.

Intervju med Sally Mann.

Kommentarer

  1. Man ser släktskapet på något sätt, verkar som han hyser ömhet för dig, kanske är det min egen fantasi? Men det känns som en speciell värme mellan er, en sådan värme som man bara kan dela med någon som står nära.
    -affe

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg