Det är strålande sol, och kallt, minus 22. Skit samma, jag vet hur man klär sig i kyla. No problem. På Hyddan sitter Bobbo, vars syrra Anna, jag känner. Samtidigt ringer Hjärtat från stan och AB skickar sms från Wengen om att han minsann ser på webbkameran hur bra det ser ut att vara i Åre.

Halva världen i en minut. Köper en renklämma o drar ut igen. I liften sitter semesterlirarna och ALLA snackar om fylla, som varit eller ska bli av. På Hyddan satt fem unga killar med jätteölen halv tolv.

Jag tycker läget är bedrövligt. Borde de inte snacka om kantisättning, carving, slipning? Nej, de snackar om fyllan. Breda skidor, tatueringar och ryggskydd har hela högen dessutom.

Skit samma, efter 21 dagar på skidor får jag ont i knäet, drar ner till byn, köper en låda med två semlor. Det sitter tre snälla norskar vid ett bord och jag tittar på mina semlor. Kan jag verkligen äta upp två semlor själv? Givetvis inte så jag kör med internationell solidaritet, ni vet VÄNSTERNS slagord. Har ni NÅGONSIN hört ett moderat säga det? De snackar bara om internationell aktieutdelning, eller internationell skattesänkning.

Nu var det internationell solidaritet och norskarna blev så glada. Sedan åkte jag hem och läste en deckare där alla sköt alla på varje sida. Den utspelades i Boston/USA och som ni vet, där skjuter alla varandra hela tiden. 

Kommentarer

  1. jag har en tanke att "solidaritet" är nästa o r d som moderaterna kommer att göra till sitt; föreslog det också till en (m) politiker som trodde att jag raljerade; nää då jag tycker bara att det är lika bra att de får löpa linan ut och att hyckleriet avslöjas nån gång; eller varför inte hoppas att moderaterna blir fångna i den egna retoriken till slut och tvingas till en politik god för alla; sossarna gör det ju inte

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg