Världens konstigaste stadsdel


 Jag bor i kanske världens konstigaste stadsdel. Det var en gång en stadsdel dit ingen ville flytta, typ 60 och 70-talet. Sedan hände det grejer.

Nu har ingen vanlig människa med ett vanligt jobb råd att flytta hit. Det kräver rika föräldrar eller ett jobb där man tjänar mycket, mycket pengar.

I den här stadsdelen härskar Havremjölken. Det finns nog ingen stad i hela världen där så många dricker havremjölk. Under ett år drog en pandemi fram, alla började dricka havremjölk.

Varför visste ingen riktigt? Troligt hade det något med att kossor pruttar och förenar luften om de blir för många???

Men, det var bara början.

Sedan kom veganerna, eller vegeterianerna.. inte ens i Indien finns det mer vegeterianer eller veganer, än i denna stadsdel. De har gjort det till stor konst att betala svinmycket för grönsaker, helst obesprutade och helst allting annat också, men sedan då de åker  på sin årliga utlandssemester till typ Medelhavet är allt det här med obesprutat osv borta, då är alla grönsaker fantastiska. Huvudsaken är att de är plockade runt hörnet på krogen men besprutning är lagd åt sidan i tankevärlden.

Sedan nästa grej där min stadsdel är världsledande: Gluten. Plötsligt blev alla glutenallergiker, eller i alla fall kände alla på sig att de kunde vara det, så det glutenfria fick plötsligt nya hyllor på affären. Underbart för de som är det på riktigt för det är inte så kul, men alla de som kände på sig att det är glutenallergiker. fick också en ny hylla. Konstigt nog är det samma personer som kör havremjölk?, obesprutat och är vegeterianer/ veganer. Det är dessa människor som sedan går och köper tvålar från Libanon vid Greta Garbos torg eller släpar hem påsar, tandkräm utan mikroplaster och annat och frågar man dom om vad vi ska äta på krogen så handlar det inte om det är gott utan om hur maten de äter påverkar naturen.

Ja, det är en märklig stadsdel. En stadsdel där en etta kostar tre, fyra mille att köpa och ett bröd som smakar skit kostar 90 kronor och där den vanligaste lunchen är en slags wrap, 90 procent bröd och en töntig sörja i mitten, i mängd motsvarande tre teskedar sörja och en sådan kostar ca 80 spänn på något nytt hak i Skanstull, där kön är mycket lång till blåsningen. Jag tror personligen att det hade varit smartare att köpa en god korv med bröd för 20 kr i mojjen bredvid, men Herre Gud, hur skulle det gå ihop med havremjölken.

Sedan det bästa, 10 000 steg. Plötsligt ska alla gå minst 10 000 steg om dagen. Ni fattar ju själva att man känner sig dålig då man dricker sitt glas vin på kvällen och råkar se stegmätaren på mobilen, 8300 steg. Vilken ångest. !0 000 steg är ju ett måste, annars dör man.

Ja, det är sådana tankar jag får då jag flanerar på mitt Söder och passerar en rom som sitter och tigger, är max 20 år och dömd till ett evigt helvete så länge hon sitter ner och inte reser sig upp och tar tag i livet.

Kommentarer

Populära inlägg