Covid 19, vad sker?

Covid  19. 

Jag är bekymrad.

Vi vet alla hur svår den här perioden varit. Jag har polare som dött och jag har polare som varit rejält sjuka och jag har polare som gått igenom sjukan ungefär som en vanlig flunsa och andra som inget märkt.

Vi vet också vad det gjort med det sociala livet, arbetet osv, men nu kommer vaccinet, det som vi ser som räddningen.

Och det är här jag blir bekymrad. 

Det verkar funka bra att bli vaccinerad för dom som inte haft covid. Lite enkla biverkningar, ibland lite värre, men det som det inte snackas om är att många som haft covid blir väldigt sjuka, till och med i vissa fall betydligt sjukare än då de hade coviden.

Jag läste om sjuksyrror som gick i backen på det mest fruktansvärda sätt, våldsam huvudvärk, hög feber, liggande i uppåt en vecka. Det här är inget nytt för sjukvården. Jag kollade med några vänner som jobbar inom sjukvården. De bekräftar det hela, mer eller mindre.

Folk som haft covid kan må fan på vaccinet, framför allt andra sprutan verkan kunna slå hårt men om man googlar på sidor med sjukhuspersonal så kan ni se att även första sprutan kan vara hemskt jobbigt, nästan lite skräckinjagande jobbig.

Varför tas inte det här upp i pressen? Det antyds lite svagt att folk som haft covid kanske bara ska ta en spruta? Hur ska man ha det?

Nu börjar jag personligen blir allt mer tveksam från att vara till hundra procent säker på att jag skulle ta sprutan. Jag är ju i Fas 2 och det ser ut som om vi kanske kan få en spruta i slutet av mars, troligtvis i april, klart i maj, så det finns ju tid att reda ut saker och ting.

Det snackas om Covidpass för att resa. Jag undrar o man kan genomföra det, känns lite som en ytterst begränsande regel, går lagstiftningen med på det? Hur ska ett land som Grekland göra, ett land som lever på tursim, ska de införa Covidpass. Inser de hur extremt mycket pengar de kommer att förlora? 

Det kommer ju inte att bli någon turism i sommar heller, kanske efter augusti, då KANSKE  de i den sista fasen kan vara färdigvaccinerade. 

Så, det jag vill veta är: Hur står det till med de som har haft covid och får sprutan? Biverkningar, vill se statistik på det. Hur kan det vara allmänt känt i läkar och sjukvårdskåren men om du kollar på statistiken om biverkningar så finns det inte med? Är det någon som sopar saker och ting under mattan?

Så, alla vet att jag inte är någon vaccinationsmotståndare, men nu måste fakta upp på bordet. Den här aspekten av covid verkar ju skötas lika uselt som alla andra aspekter av den här sjukdomen, dvs lögn och förbannad dikt.
 

Kommentarer

Populära inlägg