Manliga genier och Postnord


 Jag föddes i Lycksele/ Vormträsk för 71 år sedan. Min mor döpte mig till Michael. Jag hette väl Gahnström först men sedan blev det Berg. I alla fall. För en fem år sedan fick jag, då jag hämtade ut passet, ett nytt namn, Mickhael, istället för Michael. Varför det vet ingen?

Ni ser skillnaden. Oerhörd, men det är skillnaden mellan liv och död hos dom som jobbar på Postnord eller delar ut post på utlämningsställen. Det är nämligen människor som inte kan tänka.

Jag återkommer till det. 

I hela mitt liv har jag kallats Micke. Jag gick igenom alla mina handlingar från första klass osv,,betyg och sånt som följer en genom livet. Överallt Michael Berg, eller Micke Berg.

Så, då för fem år sedan, Mickhael ... det måste ha blåst en rysk vind över nejden så datorn på folkbokföringen sket på sig.

I alla fall, under 30 år kom alla brev, utbetalningar, allt fram, vare sig det stod Micke, Michael eller något annat otydligt. Nu är det andra puckar.

Går på posten för att hämta en tjock bok från vännen i Paris. Jag vet att det blir krångel för jag vet att typen på posten är fyrkantigare än en betongblandare. Jag tar därför fram telefonen, slår upp Wikipedia och andra ställen så typen ska förstå att min vän i Paris har skickat en gåva till mig utifrån mitt namn på Wikipedia.

Nå, på Wikipedia står det med stora bokstäver MICKE BERG, Peter Mickhael (micke berg) Berg,,,,bla, bla bla,

Jag visar det för honom, mitt leg och avin. 

Nej, det står fel namn. Det är inte rätt med Micke Berg. Det går inte och jag försöker förklara för honom att boken är dyr, den försvinner, blir förstörd och lite medkänsla vore inte fel. Att någon har lagt ut en massa pengar, några har låtit den gå hela vägen från Paris till Sthlm och nu kommer den att ligga och ruttna i Sthlm, sedan försvinna, förstöras. Inget blir lycklig.

Nej, Nej, Nej.

Det är då jag börjar tänka på det här tjatet om manliga genier. Ni vet, det eviga tjatet om att de är män och att de tar plats, men ingen frågar sig vad fan det har gjort. Men, man är trötta på de manliga genierna. Okej, jag ska inte dra det för långt, men HUR många manliga genier, (eller kvinnliga), (men dom är man oftast inte trötta på), finns det?  

(Också en frågeställning man kan ha). (Varför blir vi sällan trötta på kvinnliga genier)?

Jag måste ju säga att det som tröttar mig mest är sannerligen inte genierna???  utan de som inte törs tänka utanför boxen, de som är rädda för att göra fel hela tiden. 

Helvete, vad trött jag kan bli på dom, men vi vet ju alla att dom är det synd om. Eller hur?

Så rullar livet på och man förstår ju att det går långsamt med vaccinet, eller hur var det nu?


Kommentarer

Populära inlägg