Lördag...


 Vissa dagar känns det som om man inte ske överleva sin 75-årsdag. Det snackas om tredje vågen och i Grekland börjar paniken resa sig igen. Nu stängs Aten ner på helgerna, 1800 till 05 på morgonen. Samtidigt som det är sommarväder i helgen.

Hårda bud. Enkel fråga. När fan ska det ta slut? 

Promenerar som det heter. Vilken jävla tjat det är om att det är halt. Kan inte folk någon gång inse att om INTE stan fixar trottoarerna på det sätt dom önskar så kan de ju ta ett eget initiativ. Sätt på dobbar på dojorna. Kanske kostar en hundring att köpa. Superenkelt och efter det behöver du inte tänka på halka. Det är som med bilen. Bara en idiot kör med sommardäck på vintern.

Jag tror på att ta ansvar för sig själv, faktiskt. Dubbar eller dobbar, alltså.

Men annars? Det är en svår tid. Finns det några goda nyheter längre. Jag avskyr på något vis DN, finns ingen tidning som så ofta garderar sig. Upptäckte redan på sjuttiotalet att alla deras artiklar börjar med en ton och slutar med en annan. Man har liksom täckt in allt, alla fått säga sitt och sedan blev det liksom ingenting.

Jag läser också Åsa Lindeborgs bok. Jag vet inte vad jag ska säga? Hon kan ju skriva, det vet vi, men den här boken lyckas inte intressera mig någonstans. Hon har egna åsikter om Meetoo osv, och jag kan följa henne där, att Sverige har en helvetisk förmåga att vara ensidiga i vissa frågar. Om man ens ställer en fråga så blir man nästan grillad som fascist, kvinnohatare eller vad det nu kan vara. Jag tror det här landet kan behöva mer än en åsiktskorridor i vissa ämnen.

Ska läsa ut den helt innan jag säger något mer. Jag läste ju ut den här kvinnans bok som vann Augustpriset. Den började mycket bra men sedan, helt hopplös. Hur kunde den ens vinna detta fina pris? Fattar ingenting. Lundells dagböcker är ju flera gånger intressantare. Kanske är det så att det inte ges ut så intressanta böcker just nu, eller?

Skit samm. Polarna läser Kafkas dagböcker. Det lär vara dynamit. Återkommer då jag också läst dom.

Kommentarer

Populära inlägg