Sööööndag


 En sak har jag märkt med väldig tydlighet. Veckorna går extremt fort, dvs man närmar sig också stupstocken fortare. Det gäller alltså att se till att få något gjort eller leva som man vill. En gång i tiden hade jag en tanke om det här med att skriva och fotografera. Det är svårt att göra båda samtidigt, eftersom det är olika sidor på ett mynt. Jag tänkte, jag plåtar tills jag blir för svag för att gå, då börjar jag skriva. Det jag inte fattade var och är, att skriva är förbannat jobbigt.

Det går inte att vänta. Och vänta är vad vi gör nu. Överallt väntar man. I Athen är det rena polisstaten med papper hit och dit om man ska gå utanför dörren. Här väntar vi på vaccin, just nu är det samma skitläge överallt, men kanske är det också bra. Vi får se hur det går med biverkningar, vi får lite tid att se hur det slår, tex i Israel och England, men Norge, tex, det räknar med att ha vaccinerat folk klart i september. Här i Sverige snackar man om midsommar. Hur kan man göra det? Det kommer ju att ta hur lång tid som helst.

Blir lite upprörd över hur de småljuger hela tiden. Den svenska ärligheten ger jag inte mycket för längre.

Ja, nu ska jag berätta om vilken sorglig människa jag är. Först skulle det firas födelsedag hemma hos oss och jag tyckte det skulle vara för mycket folk, för många unga, och köpte ett hotellrum för 900 kr så jag skulle kunna gå dit och sova istället för att delta i middagen.

Vad händer? Den ställs in. 

Kvällen innan middagen. Adjö 900 kr. 

Sedan köper jag en läsplatta, för att låna böcker på biblan då jag är på Naxos. Håller på i ett dygn, blir galen av ilska för jag får inte in några böcker och får ett förslag på Järfälla bibliotek, att jag kan hämta böcker därifrån men behöver ett lånekort. Meilar,  får svar. Du kan få ett kort, men då måste du komma hit. 

Fan, jag bor på Söder. Järfälla går bort, testar att plocka in böcker en sista gång, och se på fan. Det lyckades.

Bra, en postitiv grej.

Tredje grejen, köper revaxör, tycker jag hör sämre, fixar och fibblar med revaxören och sköljning. 

Resultat? 

Höggradigt lock på ena örat,,,,

Life,,,life,....life,,,

Vad är framtiden? Avvaktar lite någon har viskat i mitt öra att i början av mars kan man få besked om vacciner och Fas 2, men att vaccineringen troligtvis kommer att ske i april,,,vill få det bekräftat för då reser jag till Grekland som då förhoppningsvis inte längre är en polisstat med alla sina papper, sms, osv,,,

Kan man dra några lärdomar? Lock down, leder det till något? Om jag jämför Grekland med Sverige så går båda lika dåligt, lockdown som icke lockdown, hela grejen handlar ju om personligt förstånd, hålla avstånd, vara försiktig. Det andra man kan se med ganska stor tydlighet i Grekland är att de ställena som drabbas är de stora städerna med massor av människor. På öar, förutom de riktigt superkända turistöarna, Mykonos och Santorini, är det väldigt lite covid,,,ja, bara några enkla tankar. Andra har säkert sina egna.

Däremot något som är lite upprörande och det är maskkravet i rusningtrafik, knappt en tredjedel har mask, resten skiter i det. Tyck vad du vill, men det är väldigt osolidariskt. Även om man inte tror på det så kan man faktiskt bjuda till lite för solidariteten och Vi-känslan.

Annars är det bara skidsport som gäller.

Kommentarer

Populära inlägg