The old stuff coming back....

Min son ringde, beskrev känslan av att komma till Slussen. Hur man känner lugnet, komma hem. Jag minns förr, då allt liv var nere i Kungsan och det var ett evigt transporterande ner på stan. Jag hade labb på Brunnsgatan fyra, en gammal knarkarkvart. Jag köpte material på Kameradoktorn som låg en halvt stenkast i böjen, man gick uppför trapporna till Malmskillnadsgatan till Fotograficentrum där man ställde ut några gånger, man gick Malmskillnadsgatan ner till Hötorget. Det var ungefär det och efter dagens arbete var det Röda rummet och kvällsmaten.

Och alltid, detta att man skulle hem till Söder och Rosenlundsgatan. Känslan av en bulle från Röda rummet, 25 pix till Mariatorget eller den eviga bussen från Kungsan 48:an hette den väl, hem till Söder. När bussen nita vid Slussen kände man lugnet, hoppade av och knatade längs Hornsgatan tills man kom hem. Det kunde alltid hända något på vägen. Om inte annat brukade jag ta en pilsner på något hak vid Mariatorget, kanske Lilla Maria, som var en krog med billig, suverän mat, kanske sex bord, innan det byggdes om och blev aningen tristare. Då blev maten riktigt dålig.

Det var så det var, med lugnet då man kom till Slussen.



Sedan kom en period med Maraton, inte var det speciellt roligt inte, men jag brukade gå ut och leka sportfotograf. Det var många som var lea mot varandra. Jag brukade tänka på skidåkarn som sa till Kungen då Kungen frågade hur det kändes att köra: Åk själv, gubbjävel.





Det var två bröder som hade Stopet och sedan tror jag också de hade Gropen. Jag frekventerade båda. Det var märkliga år, så många öl man drack och så mycket man var ute, typ 5, 6 dagar i veckan. Inga stålar hade man och krediten var väl tilltagen. Det bästa med Visakorten som kom under den här tiden, var att man kunde övertrassera. Om man visste att man hade tjugo spänn på kontot så kunde man plocka ut 200 kr och dom pengarna kunde man ha kul med, sedan två dagar senare var stopp i Bankomaten.
 




Ibland fick jag konstnärliga böjelser, skulle vara konstnär. Det är då lätt att det ska bli svårt. Det funka aldrig för mig, men en möglig gammal tavla gav en viss orgasm.



Kommentarer

Populära inlägg