Tre år senare


 Det var tre år sedan senast jag åkte skidor. Det är konstigt att säga, hade mer eller mindre bestämt mig för att sluta åka skidor för tre år sedan. Då hade jag levt i femton år på att åka skidor och plåta skidor, fjäll osv, men plötsligt tog det slut.

Nu är jag uppe på vinden och där står dom mina Atomic med 11,5 i radie. En slags raceskidor alltså. Jag har alltid gillat sådana skidor.

Pjäxorna? Var de så här tunga och svåra att komma i? Och varför tar tårna i längst fram? Bär ner dom och resten av utrustningen ligger där den ska. Byxorna som jag snodde från ett rum i Åre då ryssarna lämnade allt på rummet. Ryssarna var kända för det. De åkte skidor, drog och lämnade utrustningen på rummet. 

Jag har plockat åt mig mycket innan det tog slut. Sedan handskarna och hjälmen som jag fick av landslagets Axel Bäck. Huvudet är fortfarande så det går på.

I backen, känner igen alla kommentarer som de som åker en vecka om år brukade komma med. Nu är det jag som säger dom, men efter några sladdsvänger slår jag i kanterna och sedan blir det carving hela dagen.

På Fiket kommer Matthias och snackar. Han har ju inte sett mig på länge och bjuder på kaffe och kaka. Han har, som alla krögare, haft en jobbig jävla tid. Han sa som det är: Det hade varit enklare om det stängt ner hela tiden, detta upp och ner gör en tokig.

När jag kommer hem, det värker här och där, men det känns så ljuvligt och jag fattar vilken fruktansvärd form jag måste ha varit på de 15 åren då jag åkte några timmar varje dag, uppåt hundra dagar om år på vintersäsongen.

Jag skulle vilja bo vid ett berg, men jag läser tidningen och tappar sugen. Nu är det här jävla vaccinet försenat igen. Jag kom till Sverige för att träffa min fru och vaccinera mig. Jag kan vaccinera mig i Grekland inom en mycket kort tid. Här i Sverige är infon totalt värdelös. Hur regionerna skött det här med coviden går över mitt förstånd. I en skala av 1 till 10 får dom 0. Här i Stockholm pekar ju allt på att den grupp jag tillhör, fas 2, blir klar framåt juni. Det går inte. 

Kommentarer

Populära inlägg