Naxos gula citroner

Naxos gula citroner, en av de bästa böckerna jag gjort. Förra året, vid samma tid. Min polare på Serifos bör läsa den, så klicka bara och öppna boken och läs den på telefonen eller datorn.

Jag börjar ge upp min bokproduktion, det är så segt att få till något. Jag kommer allt mer tillbaka till att jag ska publicera mina böcker på datorn, på bloggen. På en månad är det ju ca 25 000 personer som är inne o kollar och lägger man då på Insta och Fejan så blir det dubbelt.Not bad.

Vi får se. Brexit, Trump, Brasilien, Israel, mfl, inte roligt alls. Vi får väl se hur engländarna klarar sig efter de gått ur EU. Jag tror det går ganska bra, faktiskt. Jag är väldigt tveksam till EU i den form det är nu, men det beror ju på att jag med egna ögon såg vad det innebar för Grekerna, rena katastrofen. Allt sjönk som en sten samma dag som man gick med i EU. Träffade en snubbe häromdagen som trodde den nya högerregeringen skulle lyfta Grekland, för den man hade, Tsipras,  gillade skatter för mycket. Ibland undrar man ju om en del är födda under en sten. Greklands problem är inte skatten, det är att så många som har pengar inte betalar skatt. De rymmer fältet och korruptionen är väl utbredd.

I Grekland kommer inget att ske. Ibland så blir skillnaderna mellan en ö som Naxos och Sverige så tydlig. Elbil? Det finns en laddstolpe på Naxos, 17000 fasta invånare, en elbil. Rena skämtet och VEM har råd att köpa en elbil? Folk har ju inte ens solpaneler på husen utan hämtar svindyr el från Paros i ledning under vattnet.

Igår var jag som en sockerbagare, plockade ner 20 kilo vindruvor och det rinner över en och när det torkar är det kristaller överallt på kläderna. Nu är dom i tvättmaskinen och kanske skulle jag plocka vattnet som rinner ur maskinen och ta en slurk hemgjort vin?

Nu har jag bara plåtat med mobilen hela sommaren men börjar längta efter min vanliga kamera och det handlar om att jag vill ha ett annat grepp. Kvaliteten är densamma. Såg Dprewiev hade en test v Ricoh Gr och Fujifilm 100 x och menade att det var de två bästa kamerorna. Ja, jag har lånat bort den ena och sålt den andra. Se på fan.

Det är snart två år sedan jag opererade mig och sedan dess är mitt liv indelat på årsbasis. Allt ska startas och avslutas ganska snabbt. Man kan inte ta risken att sluta halvägs. I veckan får vi in vår nya kamin i Vita huset och jag ska till tandläkaren. Det är den saliga blandningen av gott och ont. Det som kallas livet.



Populära inlägg