Livets märkliga rytm

Jag satt med Alex som driver Fish and Olive med sin fru Katherina. Två skickliga konstnärer. Han visade mig den här bilden på hur det såg ut då de kom till Halki för en massa år sedan och började bygga upp sin verksamhet. Alla som kommer till Halki bör besöka deras fina galleri som ligger mitt i hjärtat av Halki.

Bilden representerar så mycket av det bästa som fotografi är för mig. En dokumentation, ett minne och sedan i min hand,med en liten twist, ett slags enkelt konstverk.

Om Ni kommer till Naxos, är Halki en självklarhet och där är Fish and Olive en annan självklarhet.

Var till tandläkaren, den underbare Spiros. Han spelade hårdrock och frågade nervöst om jag gillade hårdrock, älskar sa jag och så vred vi upp volymen medan han fixade med tanden. Efter arbetet snackade vi lite, jag berättade att jag på sjuttiotalet plåtat en massa rockstjärnor, bland annat Tom Waits och då blev han helt vild så nu ska vi fika och snacka rock,,,,så jävla kul,,,efter det drog jag ner på vattenkontoret och frågade om min vattenräkning, inte sett ngn på två år,,,,Damen kollade i liggarna, nej, jag hade inget att betala, sedan åkte jag och hämta ut bilen med ny koppling och då fick jag betala, men å andra sidan, money comes, money goes.

Populära inlägg