Retro 104.

Kat. Berlin. Jag la upp den här bilden på Facebook. Fick ta ner den. Blev utsatt för genusdiskussion och en del HÖHÖ. Glöm det. Jag utsätter aldrig mina bilder för sådant. Genusdiskussioner är jag dödsless på. Vi jobbar för jämlikhet. Skitbra. När jag skriver och frågar vad det är för skillnad på Hemingway och Munro så får jag svaret att hon, Munro, har bättre koll på genus. Enkel fråga. Varför då?
Jag tror Hemingway hade jävligt bra koll på manligt genus och ganska bra koll på kvinnligt. Han var en känslig människa, dock alkoholist, och alkoholister tappar alltid tråden till slut.

Alice Munro vet inte allt om män, hennes huvudfigurer är kvinnor. Det är underbart, två författare som skriver fantastiskt, som tar spjärn i sin egen verklighet. En annan sak att beakta är att Hemingway dog då Munro började skriva på allvar. Genusdebatten är något som kommit de sista tio, femton åren.

Det hela påminner mig om en debatt jag hade med en kvinna på krogen. Hon hatade Lundell. Vilka böcker hade hon läst? Ingen, men han skrev skituselt. Jag tycker man inte ska uttala sig förrän man vet, läst eller sett. Nog om det.

Populära inlägg