Några slutsatser

När man vaknar och får en timme till så att säga så kan man väl ägna den åt lite slutsatser. Det här är vi som valde fotobok på Fotografernas förbund. Väldigt trevliga människor och väldigt bra samarbete trots att vi kom från olika håll. Jag blev mycket imponerad av kunskapen och känslan för att göra ett bra jobb.

Första slutsatsen vad det gäller fotoböcker är att man nog måste dela upp det i två klasser: En ren dokumentär och en mer artistisk. Vissa böcker är det bara bilder i och i andra både bild och text och speciellt om texterna är bra, djuplodande och bilderna också är bra, så har en bok utan text eller med bara rena dokumentära bilder svårt att hävda sig Kort sagt, det har växt fram en ny genre böcker som är en mix av bild och text, vilket inte fanns förr i samma utsträckning.

Corona. Om man läser texter från hela världen så är det samma visa överallt. Man har slimmat vården  för mycket, man har skurit ner överallt och låtit de privata initiativen glida fram på den enkla fallen, ta skit som KRY, vem kan motivera något sådant. Det kostar samhället en massa pengar och det som behandlas är ju bara tramssjukdomar. Landstingen kan själva öppna telefonmottagningar på Skype, Whats up osv,,,Det är ju också ett tydligt tecken då staten beordrar de privata anläggningarna att jobba under statens befäl, typ Spanien, Sverige osv, så avskaffa de privata sjukvårdsinrättningarna och satsa stenhårt på den gamla formen.

Apoteken har verkligen visat hur uselt de fungerar. De har inte medicin men soloolja eller något annat mindre nödvändigt. De har helt spelat ut sin roll. I princip är de helt värdelösa eftersom de har tappat sin grundläggande mening, distribuera medicin.
Sjukvården ska återtas av staten. Sedan kan vi gå vidare med skolan. Lägg ner alla privata skolor. Vill du gå i privat skola, gör gärna det men räkna inte med några pengar från staten.

Jaja ni fattar vartåt det barkar. Sedan har ju den här krisen också visat på klasskillnaderna. De som inget har, far illa, men de som har väldigt mycket givetvis går till staten och vill ha pengar samtidigt som man har mage att försöka dela ut pengar till sig själva i form av aktieutdelning. Dvs, noll solidaritet. Moderater visar i sedvanlig ordning samma inställning som man alltid haft om man ser på det historiskt. Sköt dig själv o skit i andra.
Sedan Börsen. Finns det något mer patetiskt. Ena dagen gråter de i förtvivlan, men vad fan är det om. Två dagar senare går börsen upp. Jag fattar inte vad de tjatar om, speciellt med tanke på att Börsen gått som ett jävla spjut i flera år. Vilka patetiska människor.

Det har också visat sig att vi behöver inte rassepartiet SD. I krisen har de inte gott en enda bra grej, En hög skitstövlar som direkt kan kastas på den historiska sophögen.

Ja, vad mer?
Jag kollar på siffrorna, det mer öppna Sverige mot båda Danmark och Norge. Vi har olika sätt att agera i coronatider, men siffrorna över insjuknade håller sig på samma nivå och ibland känns det som det spelar ingen roll vad man gör, bara man använder sunt förnuft, för viruset far ändå fram om det har fått fäste. Den frågan får sitt svar efter den här pandemins slut och då får man dra slutsatserna. Just nu får vi ta det som det kommer och visa personlig storhet och försöka göra det bästa på alla nivåer.

Så, vad är slutsatsen då. Fotografernas förbund inrättar två klasser i Fotobokstävlingen och vi röstar i nästa val på det parti som gör slut på den privata vården, skolan och tar börsnissarna i örat.


Populära inlägg