Dagens spaning

På en grekisk beach en gång i tiden. Min vän B i Aten gör jämförelser med Sverige och Grekland vad det gäller korona och Grekland har mycket bättre läge, men de har också haft stenhårda åtgärder. Sveriges största misstag var ju att inte sätta alla skolovsskidåkare i karantän. Det var det första jag tänkte då jag hörde om Italien och sportlovet. Ett ganska ofattbart, rent ut sagt, klantigt misstag. En annan sak jag funderar över att nu ska man öppna  uteserveringarna tidigare om kaféägarna vill. Känns det underligt? Lite gör det nog det, eftersom alla andra i Europa gör precis tvärtom, stänger allt.

Situationen i Italien är hemsk, samtidigt så har tex Tyskland massa sjuka men inte många döda. En förklaring till Italien är ju at de har många äldre och bor väldigt tätt. Ja, hemskt och märkligt är det.

En annan spanning jag tänkt på är alla kvinnor som glor i mobilen på gatan. Det är otroligt mycket mer kvinnor än män som går på gatan och glor i mobilen. Speciellt kvinnorna mellan 35 och 50. Märkligt.

Det är fredag kväll och man får lägga sig tidigt. Det jag saknar är sport på tvn. Inte mycket annat. Kollade lite lätt på de som gifter sig utan att sett varandra. Hemskt program, sorgligt, men bra tv. Man upprörs.

Days go by, om en vecka har det gått en vecka till. Då kan vi göra lite mer sammanfattning av läget. Nu får vi vara snälla med varandra och hjälpa alla hjältar uppifrån och ner som jobbar med det här problematiska samhälls och sjukvårdsläget.

Populära inlägg