En måndag

Alex o Nemo. En annan polare som varit i Italien åkte in på sjukhuset i Naxos men han blev satt i ett rum men inte testad. Uppfyllde inte kriterierna, som det heter. Stod inte mycket om Corona i morse, man blir väl lite matt med tiden,men i Grekland räknar man med att det ska bli en peak om två veckor. Personligen har jag en känsla av att man mörkar, vet inte varför men då inte min polare fick testas så litar jag inte riktigt på vad som sägs.

Jag tycker den svenska attityden är lite slö också. Alla som kom från Italien borde ha varit hemma några dagar, tror man hade begränsat smittan mer då.

Hasselbladspriset? Ja, vissa år är det roligt, andra tämligen trist. Inget fel på han som vann men hans bilder har jag aldrig förstått mig på. Kanske inte spelar så stor roll. Det finns viss konst och fotografi som kräver två A4 för att förstås eller förklaras och då får man acceptera det, att det är så det ser ut.

Måndag, en dag som är början på en ny vecka. Den här perioden känns det som måndag och tisdag är de tunga dagarna, på onsdag lättar det och på to, fredag börjar det röra sig mot ljuset. Jag är verkligen bekymrad över Corona o våra kykladiska öar. Hittills har man bara hittat på Zakyntos, men om man hittar på tex Naxos så kommer turismen att sjunka som en sten. Det kommer att kosta på, men det är väl så att Coronas är en signal på att vi också måste leva annorlunda, vilket jag tycker vi också gör. Det sker en stor förändring i samhället. Inget snack om saken men att dra några slutsatser är för tidigt ännu.


Populära inlägg