Läget?

Det är onekligen lite otäckt läge. De skrämmer upp en rejält om man är över 70. Stanna inne, gå inte ut o handla osv. Det värsta är ju att det är samma läge överallt. Om jag är på Naxos så verkar det bli en sommar där man är i huset, vid havet eller i bergen. Det verkar inte bli för mycket umgänge. Faktum är att i mitt fall är familjen det värsta hotet. Det är dom som arbetar, de är dom som är unga och är ute och rör sig, det är dom som är smittbärare.

När var familjen det största hotet? Aldrig upplevt.

Det som är bra är att förändringen påskyndas. Har ni tänkt på att krisen handhades snabbt av de som sitter vid rodret. Man pytsar ut pengar till företagen osv och folk verkar sköta sig bra. Inte ett ord om SD, de har som självdött. De kanske kommer tillbaka men man kan ju hoppas på att folk fortsätter att inse att det här hjärndöda partiet inte har något att komma med i någons sorts framtid.

Det andra är att det patetiska januariavtalet verkar rinna ut i sanden. Äntligen har politikerna fått en uppgift som är värd att handskas med, som kan skapa ett land, som kan visa på solidaritet.

Det tredje är att vi inser att det måste till en ny ordning, att vi inte kan förlita oss på globalismen, flyga mindre, bygga starkare samhällen i alla länder. Det är väl självklart att Sverige ska producera sina egna mediciner, tex.

Det som är mindre roligt är ju att EU fullständigt knakar i sömmarna. Ta bara det här med att Italien ville ha hjälp och inte fick det. Kina hjälpte Italien. På ren svenska så stinker det lång väg. Har alla länder i EU samma problem som Sverige, att man låtit borgarna härja och sålt ut allting. Fortfarande får man ju ett skräckscenario då man läser om sjukvården. Folk sliter, som hjältar i sjukvården, medan politikerna nu försöker komma till rätta med allt de gjort fel och då menar jag allt. Moderaten S skulle ju bara fängslas, svårare än så är det inte. Hur fan man kan göra ett besök på Hedda Care i det här läget är ofattbart, en lyxvårdcentral, men å andra sidan, det visar exakt på hur korrumperad hon är.

Vad är det svåra? Jo, det är det här med att man ska gömma sig samtidigt som man vet att man kan torska på viruset när som helst. Det är en ganska tung uppgift, det är en uppgift som gör att man får ägna mer tid åt inre arbete, mer reflektion om livet, tiden och framtiden. Jag tror det kan vara nyttigt för jag ser ingen lösning på det här förrän nästa vår, då det kanske finns ett vaccin.


Populära inlägg