Torsdag, oj då?

Jag har tänkt på Tristian Jones hela natten och på Bitcoin. Kan man verkligen tjäna några pengar på Bitcoin? 

Jag har fem år på mig att komma loss ordentligt, sedan blir jag surfare eller något. Man läser om gubbar som åker skidor då de är 85 bast men då gäller det nog att inte ramla. Dagens tidning var den första på länge som inte hade något konstigt med covid. Skönt, ja, lite mer förseningar av vaccinet, men det visste jag ju redan Emanuel Karlsten, skrev som vanligt veckans inlägg. Sverige har högsta smittspridningen i Europa per capita, men märkligt nog dödstal under snittet. Grekland har ju inte så farlig smittspridningen men rejält med döda, känns lite panikartat i mitt kära andra hemland. 

Det värsta med Grekland är att paniken är så tydlig. Man ska och man måste få igång turismen i år annars är det ekonomisk kollaps som återstår. Herre Gud, så risigt dom ligger till.

Nu är liksom allt dött igen, coviden står halvstilla och vi är som på bergskrönet, och om en vecka faller vi nedåt, mot solen och värmen och livet. Jag är bra på att känna in sådant, när det lyfter.

Vi har jag sett för trender i mina spaningar? Den ena och kanske den viktigaste är att staden som idé har fått sig en satans knäck. Allt mer unga flyttar utanför städerna och det är lätt att förstå, för i takt med att hemmaarbetet har kommit loss blir meningen med att bo i en galet dyr stad allt mindre, speciellt eftersom du knappt kan hitta en plats att bo på. Idén med staden är att den är en mötesplats för tankar, idéer och buissnes, men genom åren, framför allt de sista 15 åren, så har buissnesen tagit över. De andra, billiga mötena har försvunnit och ersatts med konsumtion. Miljön, allt, pekar på en utflyttning från städerna. Idag kan man hämta upp allt man ville uppleva på en dator, du behöver inte åka och göra det själv längre. 

Det kommer givetvis alltid finnas folk som vill uppleva men det flesta är ganska rädda av sig och bekväma, annars skulle man ju inte åka på turistresor med all in, sitta i ett gated community och dricka sin egen saft.

Nog om det. Klockan är inte ens halv nio och min fru har varit uppe sedan 0700 och tvättat, promenerat och ska nu jobba på sitt jobb framför datorn. En annan trend jag sett är ju att mänga män åkt dit på taskigt beteende mot kvinnor. Det är är helt rätt, samtidigt som det känns sorgligt, mest för kvinnorna, men också för männen, att det ska vara så. Det är en ny tid och jag hoppas verkligen den inte bara blir moralisk, för det finns tydliga tecken på det. Det viktigaste är ju att alla har roligt och kan bejaka sina lustar tillsammans.

Jag borde skriva något mer idag. Det är påsk och som vanligt hatar jag alla högtider. Det värsta jag vet är helger, högtider och religiöst trams,,,,



 

Kommentarer

Populära inlägg