Mötte Ninos på streetan...

Mötte Ninos Dankha på gatan. Vi är old friends. Bra musiker. Anyway, life goes on. Märkligt hur befriad man blev efter att ha fått sprutan  mot covid. Nice, och ändå har det bara gått en vecka sedan jag fick den, en vecka till och man har riktigt bra skydd och sedan rullar det bara på.

Nice värre. Hoppas ni kollar på min blogg Svensken på Naxos, som blir en blogg om Naxos, bo, resa, jobba, leva och drömma, mest i färg.

Ser att resorna priser är tillbaka på det normala. Det är fint, ett tag var det uppe på femtusen kr för en enkel till Aten. Puh, det är svårt att balansera det här med miljön. Min största nedskitning är givetvis mina resor, två T/r till Athen varje år. Jag ser ingen lösning på det som det ser ut nu. Tåg tar ju evigheter och är väldigt dyrt men den dagen jag kan åka nattåg mest hela vägen är det okey att testa någon gång men det tar ju uppåt tre dygn att resa så långt med tåg.

En bättre lösning är ju den franska. Allt som man kan nå under typ fyra timmar med tåg, borde  vara förbjudet med flyg. Typ, Stockholm till Sundsvall med flyg. Själv kör jag ju hellre bil än åker tåg, men elbilarna är ju hopplösa över 40 mil, sitta och ladda någonstans efter 25 mil, totalt värdelöst och laddstolpar saknas. Måste lösas.

Nå, ska inte snacka om det. Skidsäsongen går in i det fluffiga stadiet. Snön blir som grädde och då kommer cykeln ut.

Nu en vecka till och sedan kommer herrn ut på krogen och fiken med en helt annan aktivitet. Nu går jag ju bara ut med  gubbarna på dagens fika vid 1300. Det har varit räddningen i Pandemin. Kör hårt.



 

Kommentarer

Populära inlägg