Om närhet funnes...


 Om vänskap funnes skrev Slas och Rådström. Om närhet funnes, brukar jag ständigt säga på mina workshop. Närhet, detta enkla faktum. En bild som den här kan man lätt ta 10 ggr i veckan. Jag tog den idag. Det handlar bara om att vara vaken och tycka om något, någon, några...

Det gör vi alla, tycker om. Varför förmedlar vi det inte? Varför lägger man sådan energi på att publicera bilder på maträtter, på solnedgångar, på nya handväskor, då relationer är det viktiga. Det finns väl ingen människa som kan mena att bilder på din frukost är viktigare än bilder på dem du älskar, gillar, tycker om. Dina kompisar, din fru, din man, dina barn, din hund.... Varför sysslar man så mycket med anonym fotografi? Det är till och med så att bilder på dig själv, en slags närvarande selfies är intressantare än maträtter och ytlig betraktelsefotografi.

Den enkla sanningen är ju att bilder på människor, människors relationer, alltid, alltid, kommer att vara mycket mer intressant än natur, hundar, katter, maträtter. Varför inte gå till källan, roten till varför vi lever: relationerna.

Kommentarer

Populära inlägg