Per Erik, fabuleraren och hans vänner


 

Vi sitter i Älvsjö efter att ha fått våran Covidspruta, Per Erik Åström och jag. " Ta en bild på mig", säger han och räcker över en halvtaskig mobiltelefon. 
Sagt och gjort, tar en bild.
Han har haft den enorma vänligheten att hämta upp mig utanför Eriksdalshallen, Södermalm, där jag en gång i tiden hade labb och i hallen där jag plåtat så många boxningsmatcher och på isen bakanför spelade jag hockey med mina barn varje helg då vi bodde på Tideliusgatan och de andra damerna på isen, med sina vita hoppskridskor, spanade in vilden från Norrland som gjorde de värsta rusningarna över isen med barnen i hälarna. Hur kunde de veta att det såg ett gammalt halvproffs från Stenkrossen, Sundsvall, Timrå. En kille som var reservmålvakt i TV-pucken och gjorde debut som 15åring i div 2.

Nå, denne Per Erik som jag känt länge, länge, är en sann fabulerare. En man som kan berätta historier, en man som vet lägga orden. En bildad man. Låt mig tillägga, att jag älskar fabulerare för det är folk i en utdöende konst, historieberättandet, underhållningen i att lyssna på en röst som kan fabulera fram en känsla av äventyr.

Nå, på morgonen skickar min kära dotter ett SMS. Dessa jävla SMS. Hon skickar, jag svarar, hon skickar och jag svarar. Vad fan är det här för idioti? Det är ju rent efterblivet att skicka SMS istället för att ringa SMS är sannerligen inget fabulerande, inget lyssna in, det handlar hela tiden att vara efter, ingen attack, ingen ömhet, jävla piss på ren svenska.

Nå, denne Per Erik rattar sin Skoda som bara Norrlänningar kan göra. Snabbt, säkert, med ett stråk av vildhet. Vi får vårt förbannade Astra Seneka, låter som poesi, hade helst velat ha Pfizer, men skit samma. Vi fabulerar. 

Vi kör tillbaka till stan, Per Erik måste fabulera en story till, om snubben som köpte en kvart för 800 lakan och sålde den för 25 mille och jag kan ju inte annat svara, än att jag en natt haft sex med hans förra donna.

Det tycker vi är en skön avslutning på astraäventyret och vi åker hem för att vänta på sprängda skallar och andra biverkningar. Kollar luren, har tid på vårdcentralen på onsdag, Pfizer är vaccinet. Men, som man säger, inget är givet i världen men en sak är klar: Kan du fabulera, kan du överleva.

 

Kommentarer

Populära inlägg