Lindsey och Stenis eller ska man säga Zenis?

Sitter och tittar på avslutningen och festen från då Lindsey Vonn och co träffade Stenmark på ett party i Åre. Vonn är ju fan helt starstruck på Stenis eller Zenis som jag kallar honom. Stenmark är den ultimate vinnarskallen. Han envishet måste vara oslagbar, men en kul grej var hans kommentar om varför han bytte till Elans skidor då han först körde på Head." Jag fick inte gratis skidor av Head, så därför bytte jag till Elan". Säger det något om villkoren på den tiden för världens bäste skidåkare genom tiderna?

Jag har faktiskt sett Zenis köra i verkligheten. En gång i Tärnaby då hela backen plötsligt blev religiös då vi insåg att Kungen var där. Det var fan knäpptyst i liften av beundran. En annan gång åkte jag efter honom i offpisten och om det är någon som tror att han bara kan åka pist så glöm det. Självklart är världens genom tiderna bästa skidåkare helt suverän på vilket underlag som helst.

Jag har ju sett  mina polare, skidåkare i världsklass i slalom, smälla på i offpist på raceskidor, typ 165 långa och smala, och precis, smälla på. Jesus, vilka skidåkare.

Måste erkänna att jag ofta saknar de här femton åren då jag levde på vintrarna på att åka skidor hela dagarna. Att vakna en morgon i Duved, den särklass bästa skidorten i Sverige, det är minus 23 ute och man glider ut på den karga snön som biter så hårt och man ler hela vägen.

Populära inlägg