En rasande recension


Vi vill tredubbla arbetslösheten! Skapa osäkrare anställningar och fler lågavlönade springjobb! Vi tycker att globala koncerner ska göra storvinster på vår offentliga sektor. Vi vill sänka skatten för rika och höja den för bidragsberoende. Vård och skola borde segregeras mer och politikerna få mindre att säga till om.

Det här är början av Lars Linders recension i DN av Björn Elmbrandts nya bok.

Det är en rasande recension, om en tid utan lösningar. Vi lever i en tid utan mål. Läste just att Karolinska behöver en miljard, har ett underskott på en miljard. Ja, du läste inte fel och att i Danderyd, det rika Danderyd, har man mest bidragstagare i det här landet. Rut och Rot, ni vet...

Skeppet lämnar kajen. På skeppet de rika, de som flyr men kanske aldrig kommer att kunna stiga i land mer i sitt liv. Det är som med bostadsrätterna. Det såg ljust ut då dom kom, nu vet vi att de mördade bostadsmarknaden.

De gula västarna finns runt hörnet. Sossarna har fått en liten splittring men det partiet har visat sin rätta nunna, deras totala feghet. Man måste i princip vara korkad om man inte ser hur höger dom blivit. I nästa val kommer de att raderas ut, med all rätt. Ett parti måste ha ett ideologiskt innehåll. V kommer tyvärr att gå samma väg. Sjöstedt sålde sin sista röst till mig genom sin ynkliga hantering av regeringsfrågan. Snacka om tomma tunnor.

Det är dags för något nytt, något som bygger på en slags medborgarlön, något som utjämnar klassklyftorna, något som får oss att känna oss lyckliga och delaktiga. Svårare än så är det inte.


Populära inlägg