Small axe, svt play




Egentligen handlar alla de här tre bilderna om mitt liv. Min utveckling. Jag föddes i Lappland, jag växte upp i Stockholm och Sundsvall och jag kom att resa iväg till andra kulturer.

Jag kom att tänka på vår svenska kultur, efter att ha sett den fenomenala serien Small Axe på svt Play, sanslöst bra. Det är tragiskt, men det är en skön vibe och det är en positiv känsla i botten och det är folk som fan har kul.

Ibland svänger det grymt. Varför svänger det aldrig i Sverige? Vad har vi gjort med vår kultur, varför har vi ingen hänga på pubenkultur, en lagom trevlig yttring i livet. Istället sitter man framför tvn.

Jag ser skillnaden i Grekland, fan vad folk kan ha roligt. Vi svenskar ligger rejält i lä. Vi är som stenstoder i jämförelse med grekerna. 

Den nedersta bilden är från den pappersbruk där jag jobbade och flottade timmer i min ungdom, i mitten kommer en av de första Gärdetfestivalerna. Lägg märke till scenhöjden om det ens finns en scen och hur mycket folk var det inte. Slutligen, den översta är från en av de fantastiska fiestorna som gick av stapeln på somrarna i Bilbao.
 

Kommentarer

Populära inlägg