Panik i bygget,,,


Min fru och jag har varit ihop i tolv år. Det är det enda som inte ger mig panik ikväll. Hon vill kolla på Schlagerfestivalen. Jag hänger på, en minut på varje artist. Jag har verkligen tänkt ge dom en chans, men Herre Gud,,,hur jävla dåligt kan det vara...? Man vill ju inte vara taskig mot en enda ung människa, men borde man inte försöka sjunga något personligt om man är artist?

Panik, alltså, panik,,,

Sedan läser jag om AZ i Norge, unga sköterskor som  får blodproppar efter att ha tagit AZ. Sedan skriver man i svenska tidningar om vikten av att ta AZ, man väger risken för covid mot blodproppar,,,det känns som ett djävulskt svagt resonemang, i mina öron helt genomskinligt. Klar som fan att det är ngt kokko då unga sjuksyrror som tagit AZ får blodproppar. Det går i mina ögon inte att snacka bort. 

Min dotter har också läst och säger: aldrig att jag tar 2:an. Jag försöker som pappa dämpa oron lite, men ärligt talat: Jag blir skitnervös. Stoppa AZ och kör på den andra. Det är något som inte stämmer. Okej, kanske fem millioner går det bra för, men lägger man ihop tex att 400 sjuksyrror vart vaccinerade och 100  av dom slogs ut några dagar så drar jag öronen åt mig, Det är fritt att välja men jag tar inte AZ. De kan inte få mig att tro, att två unga syrror som tar AZ får blodpropp några dagar senare, inte har blivit påverkade av vaccinet. 

 Min fru skriker, en ny artist. Hon bara talar om varifrån dom kommer, att de är ensamkommande, är svarta eller har haft det svårt. Vem fan bryr sig. En artist är en artist, dvs det de levererar är vad du får, Jag skiter i deras bakgrund eller politiska läggning. Jag söker artisten och jag får nog söka länge. Tusse är bra, skriker min fru. Ja, han ser ju söt ut, säger jag. Han är född artist, säger min fru och röstar på honom.

Hon kanske har rätt, jag kanske har fel attityd. Jag får skämmas och lyssnar på Dylan istället. Ni vet den där svinggamla gubben som inte kan sjunga och än mindre skriva texter... fast han fick väl något pris härområret,,,???

Jag går in i ett annat rum och skriver det här, min fru kommer med glass. Hon är för fin, har stängt av tvn och kollar på någon engelsk kungaserie...det kanske fanns många med svår bakgrund men ingen verkade vara en artist., jo Tusse,,,...det blir en fin kväll..

Kommentarer

Populära inlägg