Hur blir man rik...


 Hela grejen är enkel. Jag  behöver tjäna pengar.  En million, kanske? Hur fan ska det gå till? Jag inser att på fotografi går det inte att dra in några pengar. Jag har ju gjort mitt inom fotografin, kan bara göra en tio, femton utställningar till, men jag vet ju hur lite pengar det ger.

Det måste till något annat? Ska jag skriva böcker som Tristian Jones, mannen som skrev de mest skruvade stories om segling, fantastiska böcker. Ett tag skrev han sex böcker på tre år. Han böcker är sanslösa, sedan söp han som en galning, låg på Bowery i perioder. Det slår mig starkt då jag tänker på det. På sextiotalet fanns det områden i New York som var riktig slum, vissa gator var fulla med utslagna människor. Det lite av samma känsla på Östgötagatan i Stockholm  på sextioatlet och in på sjuttiotalet med Monumentet och Pelikan, två hus där ganska utslitna och trötta människor bodde. Inte alls som på Bowery i NY, eller Harlem, men ändå, så kort tid sedan.

Jag kan tänka på Hallarna i Paris, var inget enkelt ställe, ganska hårda puckar där med, men som sagt, Tristian Jones, blandade skrivandet med de värsta seglingarna och supandet.

Han var en självlärd superbegåvning.

Det är honom jag tänker på då det kommer till att tjäna de här pengarna  som jag behöver få ihop inom fem år. Spännande galna berättelser med uns av sanning, som den här bloggen, fast ggr hundra.

Tristian Jones alltså, en mille, och så tänker jag på Georgia O`Keèffe, hennes hus i Santa Fe.  Det gick ett program på tv häromdagen då två unga människor byggde ett kombinerat ler och halmhus utanför Umeå. Det var fantastiskt, ett runt vackert lerhus. Det påminde om husen som indianerna och med tiden Georgia O`keeffe bodde i. Hon hade ju inte byggt sitt hus själv, men grunden var ett klassiskt vackert hus i den stilen. På Skogsnäskollektivet  byggde man också ett jordhus på sjuttiotalet i en slänt, underbart vackert till en kostnad av 7000 kr,,,

Men Tristian Jones, är det han som är framtiden. Huset har jag, två stenhus från 1700-talet. Det gäller bara att sätta sig och skriva Mickebergstories i Tristian Jones anda och plocka in pengarna, eller är det något jag har missat?

Kommentarer

Populära inlägg