Det magiska lyftet..


Jag och min dotter innan min son kom till världen. Det är tre år mellan dom. Jag råkade få lyfta en liten, ganska nyfödd unge idag. Man har glömt bort vilken magisk känsla det är att lyfta ett litet barn. Inte bara att det är litet och skyddslöst. Det väcker en sådan stark känsla av ansvar inom en. 

Detta förtroende som jag är så lycklig över att jag en gång fick. Att få lyfta mina barn, läsa sagorna för dom. 
Jag fick ett fint meil igår. Hallo, I have been able to buy a picture from you in an auktion,,halleluja, det var ju fint, såg sedan att den kostat tusen spänn. Själv fick jag inte fem öre.

Det är så det är, konstnärslivet.

Jag studerar de olika vaccinen. Det är ingen idé att läsa svenska tidningar. Jag går direkt till källorna, ska man få veta något så får man ge sig utomlands. Intressanta artiklar. Jag är ganska säker på några saker, alla vaccinerna är likvärdiga. AZ ger överlägset mest biverkningar. Det kommer också att bli så att OM man haft Covid räcker en spruta.  Grejen är att en spruta räcker för alla, frågan de inte just nu kan svara på är vad som händer med mutationerna om man bara tar en spruta. Om det blir som med penicillin, att oavslutade doser kan leda till att virusen blir starkare? 

Det händer mycket kan man säga.  Det enda som är säkert, är att det krävs mer än tio dagar efter första sprutan för att man ska få skydd och efter 14 dgr är man i princip skyddad från allvarlig sjukdom och död. Mer kan man inte begära och det gäller alla vaccinen. 

Nu är frågan om en eller två doser?  Man vet ju att 25% som tar vaccin brukar skita i den andra dosen så det är lika bra att försöka få till ett endosvaccin som Johnsson/ Johnsson.

Ja, ni ser. Här studeras det rejält. 

Aten, social oro. Högerregeringen misslyckas totalt med Covid. De har haft lockdown sedan november och det är helt hopplös läge. Det går tex mycket sämre än i Sverige och då har allt varit stängt, mask på överallt, böter, papper som ska fyllas i och detta i flera månader. Ekonomin är också på gränsen och sjukhusen i Aten har inga platser kvar. 

Nu börjar folk få nog. Det var stora demonstrationer i helgen mot polisvåld. Poliserna bötfäller och spöar folk stup i kvarten och idag brakade det loss på allvar då fem tusen pers gick till en polisstation för att protestera mot polisvåldet. 
Ja, kort sagt, det tog hus i helvete. Fortsättning lär följa. Man ska ha klart för sig att den grekiska polisen är en riktig hög svinpälsar, mycket hårdare och otrevligare än den svenska. Jag har själv råkat ut för dom. 

Dagarna rullar vidare, vår trodde man. Nu rullar kylan och snön in igen. Det passerar bra som bakgrund till det här Covidhaveriet som EU och Region Stockholm på en fullständigt hopplöst sätt regisserar.

Dagen efter jag skrev det här gör jag en uppdatering. Hallengren påstod i TV att nu kommer det en massa vaccin den här veckan och nästa. Man får hopps på det så det händer något.

Kommentarer

Populära inlägg