Söndag..




Lite bilder från förr kring Mariatorget där jag bodde en 20 -25 år. Tyckte väldigt mycket om att bo där borta, mycket bättre än kring Nytorget där jag bor numera. Det är till Nytorget alla som ska vara balla kommer. Det tar upp all plats, då föredrar jag Mariatorget, kanske mest för att jag då och då kan springa på en gammal polare, som precis som mig, är en slags överlevare i det som idag har blivit en stadsdel för de ganska stenrika.

I alla fall, tog ut cykeln. I normala fall kör jag 3-400 mil om år på cykeln. Inte de senaste tre åren, då har det blivit lite, för varmt, opererad och lita tappad inspiration. På Naxos är det grymt brant, hela tiden och grabbarna och tjejerna som jag kan cykla med kör ca 1000 mil om året och de är mellan 30 och femtio år yngre än mig. Det går inte, de är för starka så jag manglar mest på för mig själv, då hinner jag också tänka egna tankar. OM jag åker med de yngre brukar jag känna efter 500 meter att fy fan, det här blir inte roligt. Jag köpte mig en elracer, inte som en vanlig elcykel, utan en elracer som väger 12 kg och motorn märks inte, syns inte och tar aldrig över cyklingen, men då du kommer till de branta backarna, lägger sig motorn precis på den nivån du cyklar, det är alltså inte som att åka moped, utan du får ett lätt, osynligt stöd i tramporna. Det är underbart och cykeln kostar helvetiskt mycket men jag är så lycklig över den.

I normala fall brukar jag åka skidor på vintern, i 15 år levde jag ju på att göra skidreportage och stod ju på skidor mellan 70 och 100 dagar om året de sista tio åren. Inte för att jag blev någon skidåkare men det var himla roligt, älskade det och älskade tystnaden och det slog mig två saker häromdagen. På dessa 15 år jag höll på med det var jag på ett afterski, sånt är ju för amatörer, och det var för att jag träffade Bill Öhrström och han spelade på ett ställe. En gång. Sedan kom jag på vilka vältränade armar man får av att åka slalom, man jobbar ju med armarna hela tiden, till liften, i snön, då man ska gå på hudar, shit, sån träning dom får,,,

Ja, så var det. Om du är cykelintresserad måste du se dokumentären om Movistar på Netflix, suveränt bra.

Populära inlägg