Morgon i Paradiset

En fgel flyger stilla längs Skånegatan. Jag har just vaknat, märker att det är mycket pollen i luften, vilket i sin tur gör att man vaknar aldrig riktigt utsövd. Ska testa cykeln några mil. Igår var en vacker dag och här på Söder fattar jag inte hur vissa krogar får ha öppet som de gör. Noll koll, verkligen noll koll. Jag fattar att det är svårt för en krogägare att springa omkring och säga åt folk, men sätt borden ännu mer isär och säg till på skarpen. Vad är vitsen med att få stänga sin verksamhet, vilket måste bli resultatet om det fortsätter så här.

Å andra sidan, låt folk bli sjuka, så många som möjligt så vi snabbt får immunitet.  Annars funderar jag mest på det här hälsointyget man ska ha för att få resa framöver. Thai har idag 72 timmar innan ska man presentera ett intyg på att man är frisk, ha en reseförsäkring som pallar mer än 100 000 kr i ersättning om man blir sjuk, då man kommer fram blir man testad och på det direkt 14 dagars karantän. Ja, ni ser, inget för den som tänkte sig åka på semester.

Men flygen kommer troligtvis att gå med mittraden tom, i trerader. På flygplatserna kommer en slags social distansering att krävas, verkar som det kommer att krävas munskydd. Båtarna ska gå med 15 kvm per skalle, så en båt som i normala fall tar 2400 personer kan köra med ca 250 pers,,,,ser ju ut att gå ihop för rederiet om man säger så.

Vi får se. Ibland tycker jag Insta o Fejan verkligen går på tomgång, att läsa sk gammelpress är mycket mer intressant.

Solen lyser ute, träden är gröna, dags för en liten ryggbrytare på racern.

Populära inlägg