onsdag 11 januari 2017

Världen och Tiden

Det regnar visst och någon ska få ställa ut pölbilder på Liljewalchs. Trump rullar på. Låt mig säga en sak. Obama var en jävligt charmig president, men inte fick han till mycket och kriga som fan gjorde han. Bara dom här drönarna de skickar upp kan ju göra en spyfärdig och helt klart är folk förbannat missnöjda med fördelningen av saker och ting i USA.

Så kommer Trumpen, ja, Herre Gud, vad är det för pajas. Det är liksom den ena grejen värre än den andra. Det är som hemma här i Svedala. Löven som hela tiden ser ut som han ska göra något, men aldrig gör något. Har han gjort någonting? Sverige går ju tydligen skitbra ekonomiskt men skola, sjukvård, boende är ju rena rama katastrofen och sämre blir det.

Och varför finns det ingen riktig analys av framtiden och jobben. Ta McDonalds tex. De inför nu robotar på ett av de jobb som anses vara ungdomens jobb. Eller den självmjölkande komaskinen, eller sjukvårdens robotisering osv,,,

Varför händer inget? Och SD, det senaste med SMHI, det är ju fan roligt om det inte vore så sorgligt, men lika förbannat får de röster. Och krigshets. Ryssarna står vid gränsen, eller hur? Peace, love and understanding, var min modersmjölk. Kanske skulle försöka anamma lite mer sådant?

Såg en bra dokumentär om hur ryssarna bombade som galningar uppe i norska Finnmarken under kriget. Det var för att få bort tyskarna, så klart, men det var tufft för norskarna. Finns på Svt play och jag inser hur lite jag vet om det kriget i Norge. Mycket bra.

Vi är ett märkligt folk. Utan att blinka drar vi iväg till Thailand, en diktatur som är ganska mörk om man säger så, för att få sol och göda världen med lite mer miljöförstöring. Det är inga problem, samtidigt sitter vi och snackar om miljön. Jag kan fatta att folk åker till värmen, men jag kan inte fatta hur man kan åka till Thailand med sin regim,,,jajaja, ska väl inte dra det för hårt. Å andra sidan, hur många länder kan man åka till om man ska kolla in deras regeringsskick?

Idag käkar jag en semla och plockar tankar upp och ner. Hur ska det gå med det fotografiska läget då det inte finns några jobb? Hur länge har vi pressfotografer? Inte länge till, max fem år.

Har ni läst om robotarna som skriver böcker, hur lång tid tar det innan vi har robotar som plåtar alla idrottsgrejer? Inte länge. Varför ska fotograferna sitta och försöka ta bilder då man ända inte publicerar de bästa bilderna från matchen? Enklare och filma allt och sedan bara plocka ut en ruta och publicera. Fasta kameror på alla arenor och sedan ett redigeringsrum.

Tråkigt, eller hur, men hur kul är det med robotskrivna böcker? Finns på biblioteken numera.

Norge, Johaug, det börjar brännas lite, den där medicinen hon köpt hade tydligen inte köpts där det sas att den köptes. Hm, och Trump som sägs finnas på video då han besöker fagra damer i Ryssland. Det är en triller, det är det. Och han som åkte taxi för nästan åtta lakan för att hinna till ett möte som han ändå inte gick på.

Det blir bara bättre, eller hur!