lördag 7 januari 2017

Home

Sitter och tittar på bilder av Georgia O`keefees hus i Taos, Santa Fee. Satan, vilken kåk hon hade. Byggd i den klassiska stilen av sandsten, passar rakt av in i öknen. Det finns en liten stad inte långt ifrån, Taos pueblo, där det bor indianer. Ultrahäftigt, bara att kolla på den staden ger mig gåshud,  det är ett slags indianreservat från 1200-talet, skitspännande, men man får inte ta med sig kameran in där. New Mexico verkar enormt spännande.

När man ändå googlar omkring i det där området så kommer man ju snabbt in på Ansel Adams, han är ju verkligen bra, hans bilder ger mig mer än nästan allt nytt man ser. Det är fantastisk formkänsla och en gråskala och en skönhet som är underbar i hans bilder.

Jag vill ha skönhet. Ja, Ni fattar. vete fan vad det drar åt för håll numera. Tycker Ansel Adams är bra, kan sitta hur länge som helst och kolla på google på O´keeffes hus, se skönheten, se hennes målningar, vandra vidare, se landskapet, sånt ger mig fantastisk inspiration. Stieglitz bilder av O´keeffe är ju grymt bra. Den tonen i printarna är makalöst bra.

Fan också, vad gör man?