onsdag 17 februari 2016

En fotograf fotograferar en annan

En fotograf fotograferar en annan. Det är 22 grader på Naxos. Det är lite svårsmält. Man borde kanske som flyttfåglarna ge sig iväg eller komma tillbaka?

På något vis börjar flyktingdebatten hyfsa till sig. Nu snackas det om att hatet på nätet ska stävjas på något vis och problemen undersöks och man försöker få ordning på det hela så vårt samhälle fortsätter att vara det fria, jämlika samhälle vi vill leva i.

Det gäller ju inte sossarna och facket förstås. Där delar man friskt ut lyor till höjdarna. Det är verkligen inte bra och jag säger som någon sa om Filippa Reinfeldt. Hon borde få sitta för landsförräderi.

Jag fattar inte hur man kan låta dessa privata aktörer driva BB, skolor osv, när vinsten avtar så sticker dom ju bara. Det finns inget samhällsansvar. En privat verksamhet kan inte drivas utan vinst och skolor och sjukhus har inget med vinst att göra. Det är fråga om helt andra värderingar som ska styra en skola och ett sjukhus eller dagis.

Vem tror tex att Kulturhuset lägger ner om det går dåligt ekonomiskt, eller Moderna, men vem säger att ett privat galleri fortsätter att leverera om det skiter sig ekonomiskt?

Vissa saker har en annan agenda än plånboken. Kan vara värt att fundera över.

Nick Hedges var och är en bra fotograf.

Jag har slutat kolla på kameror. Idag på nätet finns det många fotografer som i förtäckt form gör reklam för olika kameror. Man gör det som feelgoodprylar. Reser till Japan osv och gör det som ett klatschigt inlägg, men som är reklam. Häftigast är ändå den sk fototidningen som gör ett helt nummer om en kamera och kallar det tidning. Det är ju fan absurt dålig journalistik. Säg som det är, en reklambilaga som ska vara gratis.

Som sagt, life is good, man vet var värmen är och hur viktigt det är att kunna skilja på reklam och journalistik.