tisdag 2 februari 2016

Det vackra landet

Ibland måste man ha lite kärlek till sig själv, till det vackra landet.

Läser Svd. Ett bra reportage om poliser som jobbar med dessa arma flyktingbarn i city. Det är ett starkt reportage, poliserna verkar verkligen bry sig, det finns en vilja till att få till en förbättring. Man får också en inblick i vilka jävla liv dessa unga män levt och lever. Det är i princip rakt ner i döden.

Sedan går jag vidare till DN, reportage om Eriksdalsbadet och tafsandet och problemen. Det är verkligen helt underbart. Där ser man hur de anställda, de sociala, de som sköter hemmen och polisen samarbetar för att komma åt problemet  och LÖSA det hela.

Helt underbart att se hur olika människor går samman för att lösa ett problem, som också visar sig ha en annan sida på myntet. Att vissa ungdomar som brukar gå till badet och sköta sig nu inte vågar gå dit för de blir bedömda som problem bara de dyker upp.

Säg vad du vill, men jag blir berörd av sådant här. Av människor som ser problemen, som ser möjligheterna, som försöker göra något. Det är starkt, det är något som bygger upp demokratin, något som skapar värme och möjligheter och framtid.

Det är vackert. Det ger mig hopp. Det skapar tilltro till livet.