lördag 19 september 2015

Om boende i stan o författare

Läser DN. Det är alltid kul att läsa om författare. GW, som är ganska speciell, tragisk och fenomenal, men ändå mest fenomenal. Vilken klassresa och hur mycket bra har han gjort. Eller Peter Hoeg, han med Smilla. Intressanta saker.

Läser om att man tänker försöka lätta på reglerna om miljö osv för att kunna bygga och göra fler bostäder i stan. Jag tänker på vad JH berättade för mig. Att mitt i lyxigaste Paris vill man renovera ett klassiskt varuhus, typ två kvarter stort och det får man OM man garanterar att bygga en massa billiga lägenheter för mindre bemedlade också. Och så håller man på över hela Paris. Så skulle det vara i Stockholm också. Då man bygger nåt köpcentra i stan så ska en del byggas om till lyor, billiga lyor, men sanningen är ju en annan.

Då det kommer till bostadspolitik i det här landet kommer inte ett skit att ske. Det man bygger kommer att vara svindyrt, räntorna ligga i botten minst tio år till och möjligtvis att man petar lite i ränteavdragen, men det kommer att vara lite och i slutändan kommer bara bostadsbristen att öka.

Ja, så Bukowskis, nu är det försäljning av bilder igen. Jag går igenom en stor reklambild i DN. Vad är det som säljer a 2 500 000 kr? Jo, nakna brudar. Herre Gud, det är ju fan patetiskt. Porr är gratis på internet. Varför lägga 2 500 000 kr på en Newtonbrutta?

Ja, ibland skadar det inte att vara klarsynt. Henry Miller var en sådan författare. Han köpte inte skit. Han var en otroligt skarp social betraktare. Han såg skiten, men också leken och humorn.

Allt måste komma ur lusten och leken, men allt blir bättre om det hamnar i kontext där det berättar något om tiden. Henry Miller var en stark betraktare av sin samtid. Jag skulle vilja vara som han var. En av mina idoler, helt enkelt.

Idag är det boxning på tv. Skoglund ska fajtas igen. Någon sunkigare och mer korrumperad sport än boxning finns knappt. Går galan i Tyskland och det är en tysk promotor så vinner alltid hemmaboxaren om han inte blir nerslagen och fullständigt knockad. Bedrövligt helt enkelt.

Samma med UfC, totalt korrumperat. Nu ska svensken upp igen för att få en VM-match. Hur är det möjligt? Han har ju bara förlorat senaste tiden? Är det fem man i den där klassen, eller? De enda boxarna jag har nån respekt för är bröderna Klitschkov. De möter alla, de bästa, och nitar varenda en. Nu har ju den ena lagt av och blivit politiker i Ukraina. Inget lätt jobb det heller, om man säger så.

Jaja, det är lördag och nu står de och kränger blommor ute i allén och påstår att blommorna kommer från deras egen odling när man vet att de köpt dom i Östberga..

Så är det i världen, bluff och båg, o lite jävelskap, som Henry skulle ha sagt.