Stenhuset...


Tjejerna i affären. I mataffären har alla munskydd. en ganska enkle affär. Nere på stan hos tandläkaren är det rent gulligt. Det är skoltandvård också samma dag som jag går dit. Små killar och tjejer får gå in i ett rum och bli undersökta. Jag blir riktigt rörd då de går in lite nervösa och kommer ut med strålande leenden.
Är det något man känner igen? 
Jag hinner inte sätta mig i stolen förrän han påminner mig om att jag ska plåta hans praktik och sedan fixar han tanden och det är gratis för jag ska ju plåta hans praktik. 

Det är mer folk än vanligt på stan. Det kommer allt mer turister men nu är det strax över. Efter den 20 aug avtar det, då är den grekiska säsongen över. Det går rykten om att då stänger Grekland gränserna igen. Jag tror inte på det men grekerna är bra på rykten. Verkar vara en livsform att köra ut prylar i luften så folk ska oroa sig.

Jag går för att köpa rökpipor till kaminen. Det tar över en timme i affären. Alla ska kolla på bilder av vårt hus. Det blir alldeles tyst då en kvinna frågar mig om takhöjden och ännu värre blir det då jag säger att väggarna är 90 cm tjocka. Efter det får jag ha bildvisning på affären, man kommer till och med in från lagret för att kolla på vårt 300 år gamla hus. Det är en förtjust stämning och då jag går inser jag att jag fick bara med mig hälften av vad jag ska ha men det tar vi igen en annan dag.

Det är sommar nu, varje dag är uppåt 30 grader och husen börjar bli varma, stenhusen har tagit in värmen i murarna. Nu får man börja använda fläkten på kvällen, på dagarna klarar man sig med korsdrag. Om två veckor känner jag att min fotograferingsperiod kan börja, då det börjar svalna av lite, då Meltemin fått verka ordentligt. Jag älskar den nordliga vinden och Naxos ligger mitt i i ett stråk där den nordliga vinden alltid håller värmen under kontroll. Öst och väst om ön, kan det blir riktigt grymt varmt, men Naxos o Kykladerna håller alltid en bra sommartemperatur. 

Jag tittar på bilder från Stockholm. Det är verkligen inte upphetsande och min dotter är i Norge. Det är inte heller upphetsande. Hon säger att alla verkar jogga och ha joggingoutfit,,,det stämmer nog till viss del. Norrmän är ju kända för att vara världens tråkigaste folk, tillsammans med Svenskarna och Finnarna. Man undrar varför? Jag minns Cartier Bressons bild av Sverige eller Henry Millers åsikter i någon av hans böcker.

Nåja, det är lite som det är, som man säger. I morgon blir det Meltemi igen, låter bra. Då gäller det att hitta en backa så man får nordvinden i ryggen. Undrar om det är möjligt?



Kommentarer

Populära inlägg