Bajsgubben,,,,,

 Jag är som den här katten. Jag gör mina val. Ibland går det åt helvete, men hellre det än att vara förståndig.

Morgonen började med att rörmockaren kom och kolla på stoppet i vårt vita hus. Han fattade inte riktigt och vi gick ut på gården och framför vårt gula hus har vi två brunnar, kistor i marken, där toalett och avlopp rinner ut. Två kistor, den ena nästan full och den andra tom

Det är så med sådana där kistor att att först kommer avloppet till den första och där faller de tunga till botten och sedan rinner det lättare vidare till nästa kista och till slut, om man har tre kistor, eller trekammarsbrunn, så rinner det sista ut i det kommunala vattennätet.

Vi har då en tvåkammarsbrunn och rörpularn tror att vårt avlopp från det andra huset, det vita går under det vita huset, över gården och ner i den första kistan, kammaren. Sedan ruskar han på huvudet och säger något om att jag kanske måste riva upp hela marmorgolvet i vita huset och sedan gräva upp två stengårdar för att lösa problemet. Sedan klappar han mig på axeln och går och innan han går frågar han mig hur jag mår?

-Trött, som fan, svarar jag och han skrattar åt eländet.

Jag sätter mig på en stol, fan det är en hundratusenkronorsaffär att slita upp gården, bryta upp marmorgolvet. Det kan inte vara värt det för ett avlopp där det bara går diskvatten.

Jag skrider till verket, sätter igång och tömmer den första kistan, den med skit o piss och annat. Jag konstruerar en liten hink med hjälp av en youghurtburk och ett parasollstativ, sedan står jag i fyra timmar och hinkar skit i värsta hettan.

Min fru ringer och är förnumstig. "Ring Vidar, den förre ägaren". Han måste veta, säger hon.

Jag ringer Vidar, svarar inte, gräver vidare med skiten. Till slut är kistan nästan tom och Vidar ringer.

- Vad fan, säger du? Avloppet i vita huset har inget att göra med tvåkammarsbrunnen på gården. Avloppet går ner i grunden under huset, som man byggde förr. Du behöver inte gräva upp något golv, eller gård och du behöver inte heller tömma tvåkammarsbrunnen på gården för det ska vara så där. Den ene full och sedan så att det rinner över till den andra kammaren.

Vi snackar lite och sedan lägger vi på. Jaha, Bajsmannen, det var det. Om jag behöver göra ett nytt avlopp så kopplar jag bara på en meter plaströr och gör ett litet hål i väggen så är saken löst, typ 300 krs affär och en timmes jobb.

Jag luktar som fan, skit, överallt, går och duschar, tre duschar senare luktar jag fortfarande skit, men so what. Jag gick till handling, har lärt mig en massa, men min frus råd hade ju kunnat vara värt något, men det är så förbannat tråkigt med råd. 


Kommentarer

Populära inlägg