Jag återvände till avloppet....

 Kat. Från min Berlintid.

Varför vrålar katter då de ska slåss? Måste tas reda på. Inatt, helvete vad det vrålade. Den stora hannen ryter till så man tror man har ett jävla lejon utanför fönstret. Att sova här i Monitsia är som att sova på savannen där man hör lejonen precis som om de är utanför tältduken. Man sover inte speciellt gott sådana nätter.

Nu vrålade det till i natt och jag gick ut för att hjälpa mina kattdamer mot den elake hannen. Han var givetvis förbannad för jag hade stängt kattluckan så han kom inte åt maten. Hur skulle du själv känna om restaurangen du längtat till var stängd då du dyker upp?

Mina små damer fick ta smällen, men konstigt nog när jag dyker upp och skrämmer iväg hannen som drar med ett dammlyftande vrål, så springer de små damerna efter i full fart. Blir det upptända av hans mäktiga vrål? Man vet aldrig? De kanske är som många brudar: De väljer fel killar.

Nåja, återvände till det krånglande avloppet under diskbänken, körde ner 20 meter slang och inget hände, mer än att slangen fastnade, höll på o drog i en timme, till slut fick jag kapa bort en bit. Den kan väl ligga i kistan och skvalpa med kaffesump och annat. I samma veva ringde frun och var upphetsad. Hennes resa till mig var inställd, cancelled, som det så vackert heter, men den lugne Herr Berg hjälpte till och fick ordning p SAS logaritmer och damen anländer som planerat. Det gjorde dagen. Skit i avloppet. Bara Damen kommer löser sig allt.

Det är varmt men inte längre vrålvarmt. Det är mycket snack om Covid, men om man ser på siffrorna så behöver man inte vara rasist för att konstatera att grekerna själva står för 83 procent av spridningen och den där förbannade kyrkan vill inte hjälpa till. De fortsätter att hålla på med sina ceremonier, trots man vet att spridningen oftast kommer från partyn, typ Mykonos, sammankomster med sprit och sex involverat. Jag såg en siffra på runt 350 000 tester eller mer och man har plockat 300 ca på dom. Intressantast var ändå att se hur många man plockat på flygplatser och gränser. Nästan allt var från Balkan, Rumänien, Bulgarien osv, men det första landet som vi kan kalla västeuropeiskt,  som kom på femte plats, var Sverige, som bidragit med 29 fall.

Ja, vi håller stilen. Annars är det en märklig sommar i så måtto att jag inte har träffat en svensk, en norsk som tyckte Greta var en idiot, se den tanten kan vi glömma, annars är alla greker, italienare eller fransmän.

Märkligt, o ändå, Sverige är det västeuropeiska land som gett mest fall i testerna. 

Så rullar det på.

Kommentarer

Populära inlägg