Sverige, Sverige fosterland... ack du arna

Idag, 96 döda. Jag blir förtvivlad. Man klarar inte ens av att fixa så vi får testa oss. Den här coronpandemin har verkligen visat hur otroligt falsk bilden av Sverige är. Vi börjar ju likna ett slags u-land då det kommer till sjukvård, samhällsledning.

På ren svenska: Hur fan kommer det sig  att man inte lyckas fixa det här med testningen och hur fan kan vi ha mer än 4000 döda och hur fan kommer det sig att resten av Europa inte vill ha med oss att göra?

Svara på det? Och svaret är ganska enkelt. Det har drivits en politik där det handlar om att sko sig till varje pris. Inte att vi ska få bra vård, inte för att skolan ska vara  bra eller inte för att äldreomsorgen ska motsvara vad de äldre borde ha all rätt i världen att kräva.

Hur svårt ska det vara att erkänna det och den där superfjanten Kristofferson som ständigt gnällt på staten nu plötsligt kräver statens hjälp till allting. Hur fan ska vi ha det?

Vi hade ett fantastiskt land, vi var ett föredöme i världen o nu vill man inte ens ha med oss att göra. Allt det vi var så berömda för har vi raserat för att vi, för att några, ska tjäna pengar på det som tillhör samhället, kollektivet. Hur kan det inte finnas pinnar till covidtester på Sös akut då Doktor Kry har det? Hur i helvete är sådant möjligt? Hur kan man säga efter två veckors väntan på tester att man inte vet vem som ska göra vad? Hur kan det komma att andra länder drar igång på nolltid?

Det är skamligt och jag är så innihelvete förbannad på denna handlingsförlamning. Hur kunde ett så fattigt land som Grekland ha 2000 bäddar färdiga för Covidpatienter innan vi ens hade fått igång ett handfull. Hur kan man region Stockholm avskeda en massa, 3, 400 läkare och syrror och sedan återanställa dom som timanställda till mycket högre lön. Vem lurar vem? Hur är sådant möjligt?

Skulle kunna fortsätta men gör det inte. Jag är förbannad, men mest känner jag sorg över den märkliga bananrepublik Sverige blivit. Nu måste vi resa oss och återta skolan( ut med privatskolorna), återta sjukvården, anställ folk, skaffa resurser, avskaffa Dr Kry och annat som suger musten ur sjukvårdens budget och låt våra gamla få lite frid de sista året de lever.

Kommentarer

Populära inlägg