så blev det



 En kväll gick jag på en krog på Söder för att lyssna på Bill och Kenny. Jag har ju plåtat dom förr och de drar fulla hus överallt, men den här kvällen var det helt tomt på krogen. Något hade knasat och jag tänkte jag sticker då jag såg den tomma lokalen, men då såg Bill mig och skrek, Tjena Micke, och så vände han sig till Kenny, nu spelar vi för Micke och så spelade dom för mig en timme.

Corona, man känner sig ledsen och man vill ju inte kritisera någon för alla har ju gjort så gott dom kan, men vi har misslyckats med mycket och många har dött i onödan enligt mig. Det som är bra att vi lyckats hyfsat med den sociala distanseringen. Min polare sa om Frankrike att det blivit en polisstat nu, att det är hemsk att vara där. Vi vet alla att vi misslyckats med skydda äldreomsorgen men det är också konstigt att vi i detta avlånga land, där spridningen är långsam inte lyckas få till det bättre, det tar ju en viss tid för smittan att sprida sig uppåt eller neråt landet och där på äldreboenden borde ju alla få bästa utbildningen och bästa skyddsgrejerna och i värsta fall isolerar man de bygder där smittan slagit ner som ett kluster.

Stockholm och Göteborg är ju kört, där har det rasat på så hårt, i onödan faktiskt, men lite sent att tänka på det nu och det går långsamt neråt. Man kan väl ändå se några  misstag, Italienresenärerna, Schlagerfestivalen, det dåliga skyddet i Fittja o co, att man inte stängde krogarna i påsk, sedan hela katastrofen på äldreomsorgen.

Det mesta är vårt eget fel. De som har röstat borgerligt framför allt, men också sossarna har stått för nedmonteringen av äldreomsorgen. I princip i alla frågor finns det bara ett parti som jag ser det, som har haft rätt attityd och det är V. Tyvärr har V haft rätt i princip varenda fråga i debatten sedan många år. Jag skriver inte det för att jag är vänster utan för att en människa som bara kan se klart ser ju det och Moderaterna tex, har ju haft fel i allting, hela tiden, om man inte menar att klassklyftor är det bästa som finns för ett samhälle.

Jag tror inte heller på en andra våg i det här viruset. Man har hela tiden snackat om immunitet även om man från Tegnell och co sida inte vill erkänna det, men på något vis har det hetat att då den andra vågen kommer har vi bättre förutsättningar, dvs alla skulle få samma dödstal som Sverige i Norden. Det tror jag inte en sekund på.

Så, ledsamt är det. Verkligen ledsamt är det.

Det är fint väder ute, nästa vecka verkar också bli fin och jag hoppas att dödstalen snabbt sjunker nu, inom 14 dagar ner till noll. Flera länder runt omkring oss är ju nere på noll och på Atens flygplats har de kollat folk i en månad och hittat ett fall. Det börjar lösa sig helt enkelt.

Jag frågade polarn om han sett någon bra fotografi senaste tiden. Nej, egentligen inte. Corona gör det ju svårt att se något. Vi får se var det leder.





Kommentarer

Populära inlägg