Axel har rymt

 Det vita bordet står ensamt. Galleri Axel har rymt söderut. Några bilder hänger kvar, som ett bevis på avslutet.

En begravning, väggarna ger besked, andas begravning i regnet. Sedan kommer solen och det andas något annat.

Livet är på väg tillbaka. Det är fruktansvärt vad mycket dåliga bilder man tar, eller jag kan säga så här: Jag tar inga bilder, drömmer om att vara Contador, men han har ju också lagt av. Det är som med skidåkningen, vissa tror att några portioner gröt kan göra dom till skidåkare. Speciellt om de kommer från Stockholm. Det finns alltid en klass till, tro mig. Alla säger att dom åker carving. Löjligt, knappt 1 procent åker carving, de som tävlar, de andra harvar sig nedför backarna, men vi ska inte vara sådana.  Man måste ha en bra attityd. Min är numera i allt, hitta rytmen och njut. Speeden är likgiltig. Backen, stunden, är alltid lika lång,  har alltid samma form och spets, allt handlar om rytmen. Speeden är för proffsen, de som har speeden och rytmen. Vi andra, som inte har det som ett jobb bör nog söka rytmen, den som klickar med din kropp.

Jag blir galen på den här usla regeringen vi har, om det nu är dom man ska skälla på. Varför testas det inte i två hundra? Varför kan en massa skitbolag som DR Kry o andra erbjuda oss tester för 1995 kr och staten, regeringen, klarar inte ens att distribuera grejerna. Det är direkt PATETISKT och jag tror vår strategi i vissa lägen var och är okej, men i lika många totalt värdelös. Och jag tror inte heller på någon andra våg. Nu vet ju alla vad som gäller och då kommer det inte att slå som det gjort nu. Jag anser att vår politik, äldreomsorgen helt enkelt i mångt och mycket är ett kalkylerat massmord, man tänkte inte massmord men man tänkte på vinst och avkastning och minimerad personal och minimerat stöd och skydd till de anställda och därför blev effekten massmord.

Jag tror inte på bokläsning längre. Jag vet inte en enda ung människa som läser, inte jag heller. Jag öppnar aldrig en bok längre och se på tv har ju också helt gått bort. Man streamar allt. Och allt ska vara gratis. Jag tror jag tillhör de sista som läser böcker och anledningen till det minimala bokläsandet är att det i princip inte går att komma från en dator till att läsa en bok. Man får ingen ro i kroppen, i hjärnan eller själen. Lundell skriver dagbok, många skriver som han nu eftersom det är ett väldigt enkelt sätt att skriva, man behöver inte tänka eller planera. Man skriver det man ser i  stunden eller för dagen. Det kan bli bra men saknar helt den plan och kraft som det krävs för att tex skriva en roman.

Europa öppna upp. Jag vet inte om jag gillar det. Ja, jag gillar att det öppnas upp men jag gillar inte massturismen. Okej, den ger pengar men på den andra sidan är det förskräckliga förluster för miljön och en allmän fördumning. Och utan att vara rasist så undrar jag vad japaner, kineser och ryssar gör i Europa. Jag har aldrig träffat folk därifrån som säger någonting, alla ser strykrädda ut eller är skitotrevliga. Vad tillför dom Europa? Ja, det vet vi: Pengar. Kina håller dessutom på att skaffa sig ett världsherravälde, nu försöker man köpa in sig i Norweigan. Det brukar inte ta lång tid innan företag med kinesiskt kapital styrs på kinesiskt vis. Jag minns Mankells romaner från Afrika, där han beskrev hur Kina tog över. Precis som han skrev, precis så blev det.




Kommentarer

  1. Jag läser just nu 1794 av Niklas Natt Och Dag. Den är nästan lika bra som föregångaren 1793. Båda böckerna håller väldigt hög klass.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg