onsdag 11 november 2015

Man ska vara optimist

Jag läser tidningarna och man inser hur det kommer att bli. Flyktingarna kommer att bli stoppade på ett eller annat sätt. Det är kanske nödvändigt, speciellt då man ser hur otroligt uselt EU handskas med denna fråga.

Varför finns det inget samarbete? Hur svårt skulle det ha varit att samarbeta, alla stater hade tagit sin beskära del? De forna öststaterna är ju verkligen inte roliga och resten av EU ger jag inte många poäng heller. Jag känner mig verkligen glad över att jag röstade nej till EU. När det krävs resultat brakar skiten ihop.

Sedan kan man ju undra hur länge kriget i Syrien, Afghanistan osv ska få hålla på. Om så mycket folk lämnar ett land som Syrien, vad fan krigar man då för? Vad är det man vill uppnå? En öken där det sitter ett gäng millionärer utan medborgare..

Ärligt talat: Jag hänger inte med. Och jag tänker på dom som kommer hit.
Det är bra här, men vad är det som är bra? Sitta på en förläggning i skogen och hoppas på ett jobb kanske? Just detta kanske?

Det är inget snack om att de som kommer hit är driftiga människor, men hur ska man finansiera ett samhälle där samhället allt mer går mot specialisering och rationalisering. Det är väl ingen hemlighet att kapitalismen håller på och tömmer ut sina sista resurser. Just det som nu händer kanske leder till att vi får en ny ekonomisk ordning, en som inte bygger på att allt ska kapitaliseras?

Nu går så mycket i just flyktingfrågan på ideella initiativ. Det är en ny ekonomisk ordning. Folk gör nödvändiga grejer för att de är nödvändiga och pengarna skänks och samlas ihop. Är det den nya ekonomiska ordningen vi långsamt kommer att ledas in i. Idealism, privata, personliga initiativ?

Vem vet? Det enda jag vet är ju att EU nu totalt kollapsar. Att det kanske kommer att finnas kvar, typ som FN, men som ett tomt skal där byråkrater sitter, har höga löner och utför inte ett vettigt skit i förhållande till vad de tjänar. Det vi brukar kalla den moderna politiken.